thuiskantoor

Zo richt je jouw thuiskantoor in!

Voor de meeste mensen is het niet meer te vermijden: thuiswerken. Waar dit fenomeen voor sommigen een kans is om dichter bij hun familie te staan of reiskosten te besparen, is het voor anderen een regelrechte ramp. Misschien ben je wel een werkende student met veel huisgenoten of heb je simpelweg de ruimte niet voor een thuiskantoor. Wij geven je tips om het thuiswerken zo plezierig mogelijk te maken. Want, hoe richt je zo’n thuiskantoor/werkplek eigenlijk in?

Zoek een geschikte plek

Uiteraard heeft niet iedereen een lege kamer beschikbaar die kan worden omgetoverd in een home office. Wanneer je dit wel hebt, is de keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Echter, wanneer je een bureau in de woonkamer of slaapkamer moet zetten, wordt de keuze lastiger. Bedenk je dat een bureau niet groot hoeft te zijn om een fijne werkplek te creëren. Denk ook na voor jezelf of jij iemand bent die stilte nodig heeft of juist houdt van een beetje geroezemoes. Misschien vind je het gezellig om samen met jouw partner of huisgenoot aan de keukentafel te werken. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat jij liever een rustige plek uitzoekt.

Wat wel belangrijk is bij het vinden van de juiste plek is voldoende natuurlijk licht. Zorg dus dat jij jouw bureau in de buurt van een raam zet. Of op een lichte plek in de kamer. Zo krijg je voldoende zonlicht gedurende de dag en kan je ook een raampje openzetten voor frisse lucht. Dit stimuleert je hersenen voor een productieve werkdag.

Goede faciliteiten

Oké, dit klinkt misschien als een dure stap, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Heb je nog een oud bureau staan? Of kan je misschien een goedkoop tafeltje scoren op marktplaats? Een luxe bureau is niet nodig, zolang hij maar niet te laag of te hoog is. Heb je toch een te laag bureau? Gebruik dan een laptopstandaard om je scherm hoger te zetten. Dit voorkomt dat jij aan het eind van de dag met nekklachten zit.

Hetzelfde geldt voor je stoel. Dit hoeft geen uber-deluxe bureaustoel te zijn. Zorg dat je een stoel vindt waar jij comfortabel op zit. Het is belangrijk dat je met jouw voeten bij de grond kunt voor een optimale werkhouding. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat er een stroompunt in de buurt zit en je toegang hebt tot internet of WIFI.

Ruim op!

Onze laatste tip is: ruim op! Door een opgeruimde werkplek voel jij je een stuk productiever. Het maakt je hoofd rustiger en zorgt voor optimale concentratie. Zorg dat er ook niet te veel troep rond je bureau staat. Een kleine werkplek kan geen kwaad, maar wanneer je zorgt dat deze opgeruimd is zorgt dat gelijk voor een ruimer gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *