Een goede eerste indruk maken bij nieuwe zakenpartners: zo doe je dat!

De eerste indruk is ontzettend belangrijk. Daarom wil je een goede eerste indruk maken op mensen met wie je zakelijk in zee wilt gaan. Kies bijvoorbeeld voor topkwaliteit gevelreiniging in Tilburg, zodat het aangezicht van jouw bedrijfspand netjes is. In dit artikel leren we je alles wat je moet weten over het maken van een goede eerste indruk

Een nette entree

Zorg dat jouw pand er piekfijn uitziet! Schakel bijvoorbeeld een team in van actief-cleaningservices.nl/. Een nette gevel, netjes gelapte ramen en een blinkende vloer in de hal waar je nieuwe zakenrelaties binnenkomen, zijn ontzettend belangrijk.

Biedt iets aan

Vergeet nooit om een nieuwe potentiële zakenrelatie iets aan te bieden. Een kopje koffie of thee is meer dan voldoende. Bij een langer gesprek is het ook gepast een lunch aan te bieden. Misschien heeft deze persoon wel lang in de auto moeten zitten voor dit gesprek. Dan is het onprettig om op locatie niet eens iets te drinken te krijgen.

Een verzorgd uiterlijk

Helaas speelt uiterlijk een belangrijke rol in de wereld van zakendoen. Daarom is het ontzettend belangrijk dat jij goed verzorgd op een zakelijke afspraak komt opdagen. Wanneer jij goed voor jezelf zorgt, geef je de indruk dat je je zaakjes goed op orde hebt. Denk na over de persoon met wie je de afspraak hebt en welke indruk je wil achterlaten. Zo heeft de jongere generatie totaal geen moeite met tattoos en piercings, maar heeft de oudere generatie daar soms nog wat vooroordelen over. In sommige gevallen kan het dus slim zijn om je tattoos te bedekken. Zorg dat je kleding gestreken is, dat je als man geschoren bent en als vrouw niet te sexy gekleed bent.

De juiste manier van communiceren

In een zakelijk gesprek zijn er enkele trucs die je kan toepassen om te zorgen dat je het vertrouwen wint. Laat bijvoorbeeld de ander het gesprek beginnen en maak oogcontact tijdens het praten. Het is slim om op voorhand al met jezelf door te nemen wat je kwijt wilt aan de ander. Horten en stoten tijdens het gesprek komt onzeker over. Kortom: zorg nu voor een schone gevel, biedt iets te drinken aan en wees vooral zeker van je zaak. Begin er vandaag nog mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *