De akoestiek in een grote ruimte verbeteren: hoe doe je dit?

In een grote ruimte zal er snel een echo kunnen ontstaan. Dit is niet prettig en erg hinderlijk. Gelukkig zijn er steeds meer stijlvolle manieren om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Dit gaat tegenwoordig namelijk niet alleen meer op standaard wandpanelen die erg kunnen opvallen. Ga dus op zoek naar een expert op het gebied van akoestisch onderzoek laat je adviseren. We hebben al wat mogelijkheden voor je op een rijtje gezet!

Onopvallende plafondpanelen

Wanneer er een akoestisch probleem is op bijvoorbeeld kantoor of in een restaurant, wordt er vaak gekozen voor het plaatsen van plafondpanelen. Plafondpanelen zijn erg makkelijk te installeren en vallen in de ruimte vaak niet eens op! In een kantoorruimte kunnen de plafondpanelen bijvoorbeeld al in een systeemplafond weggewerkt worden. Zo zal er geen verschil te zien zijn.  Daarnaast zijn er ook losse panelen die aan het plafond gehangen kunnen worden. Deze hangen wel aan het plafond, maar niet direct er tegenaan. Dit is vaak een perfecte oplossing voor hoge plafonds. Deze oplossing zal AKMA bijvoorbeeld vaak in restaurants toepassen. Doordat ze los in de ruimte hangen zullen ze veel geluid kunnen absorberen en de akoestiek verbeteren.

Kunstwerk aan de wand

De meest voorkomende en herkenbare akoestische panelen zijn de wandpanelen. Deze zijn vaak in een kleur en worden aan de wand gemonteerd. In sommige ruimtes kan dit een goede oplossing zijn, maar het is niet iedereen zijn smaak.  Er zijn ook wandpanelen die op een kunstwerk lijken. Deze hebben bijvoorbeeld mooie kleuren of er kan ook een mooie structuur op het paneel zitten. Soms kun je zelfs een eigen print of afbeelding op het wandpaneel laten maken.  Zo worden de wandpanelen echte kunstwerken aan de muur en zal niemand opvallen dat het om een akoestisch wandpaneel gaat.

Kies voor een blikvanger

Een wandpaneel dat een kunstwerk lijkt is al een blikvanger op zich natuurlijk, maar niet in elke ruimte zal dit genoeg effect hebben of zal er ruimte voor zijn om ze op te hangen. Zeker voor een hoge ruimte, zoals een ontvangsthal van een kantoor of museum, kan het verbeteren van de akoestiek een onbegonnen zaak lijken. Er is namelijk aan de muren vaak niet genoeg ruimte voor wandpanelen. In dat geval zijn er ook mooie blikvangers die je aan het plafond kan hangen. Dit zijn geen standaard panelen, maar bijvoorbeeld hangende bollen van geluidsabsorberend materiaal. Zo’n installatie is een echte blikvanger en haalt met gemak de echo weg.  Akoestische panelen kunnen dus zeker een groot verschil maken in een ruimte en er ook nog eens erg mooi en stijlvol uitzien. Een passende oplossing is er voor elke ruimte te vinden. Kijk vandaag nog online en plaats je bestelling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *