Alle blogs

Tuin aanpakken? Zo doe je dat!

Behalve heel veel liefde heeft je tuin ook een fatsoenlijk plan nodig. Zo weet je zeker dat er aan de uitvoering absoluut niks zal schorten!

Want al die wilde ideeën van jou over je tuin, zijn die wel allemaal haalbaar? Misschien wel, misschien niet. Maar daar moet je niet te hard over piekeren; hoe lang het ook zal duren, uiteindelijk komt je groene oase er precies uit te zien zoals jij wilt. Breng echter wel structuur aan in je werkzaamheden! Hieronder lees je precies hoe je dat moet doen.

Plan maken

Allereerst moet je jezelf helemaal vrij laten om ongestoord ideeën te genereren voor je tuin en die op te schrijven. Niet ieder idee hoeft een goeie te zijn maar dat maakt op dit punt nog even helemaal niks uit. Het gaat er nu om dat je in kaart brengt wat je allemaal met je tuin wilt gaan doen.

Heb je dat mooi overzichtelijk? Dan is het tijd om wel kritisch te zijn! Ga bij al je plannen na of ze haalbaar zijn op basis van tijd en geld. Krijg je wat je wilt doen wel af voor de deadline die door het seizoen ofwel jezelf is gesteld? En past dat allemaal binnen je budget? Behalve dit dien je je ook af te vragen hoe relevant iedere klus is. Zodra je deze criteria op je ideeën hebt losgelaten, kom je al gauw op een shortlist uit. Zet de klussen die hierin beschreven staan in een logische volgorde en je bent klaar om los te gaan!

Benodigdheden

Het behoeft geen uitleg dat je nog wel even de materialen die voor iedere klus vereist zijn aanschaft bij je plaatselijke bouwmarkt of tuincentrum. Hier vind je ook alle gereedschappen die je nog mist en niet kon lenen uit je directe omgeving. Uiteraard gun je je tuin alleen de hoogste kwaliteit die alleen kan worden geboden door de beste merken. Op zowel Gardena als Hozelock en Einhell kun je gelukkig blind vertrouwen!

Tips om thuis aan de keukentafel te werken

Thuiswerken, voor veel werknemers klinkt het als muziek in de oren. Je hoeft de vervelende files ’s ochtends en ’s avonds niet meer te trotseren en je hebt geen last van collega’s en andere stoorzenders, waardoor de productiviteit door het plafond schiet. Toch zijn er ook enkele valkuilen, onder andere de eenzaamheid die om de hoek loert. En de rugproblemen die ontstaan door een foutieve houding aan te nemen als je aan de keukentafel werkt. Met enkele ergonomische hulpmiddelen kan je jezelf echter een boel ellende besparen.

Een laptopstandaard

Een laptop kan voor een oncomfortabele en inefficiënte zithouding zorgen, doordat de laptop niet op de juiste kijkhoogte staat. Dankzij een goede, ergonomische laptopstandaard komt de laptop wel op de optimale en comfortabele kijkhoogte te staan, waardoor je nek minder belast wordt.

Een ergonomische bureaustoel

Een goede stoel is heel belangrijk voor de ondersteuning van je rug. Het is dan ook geen goed idee om de hele dag op een keukenstoel te spenderen. Als je regelmatig thuis werkt, is het geen slecht idee om te investeren in een ergonomische bureaustoel. Een goede bureaustoel kan je aanpassen aan je individuele behoeften, bijvoorbeeld door het instellen van de zithoogte, de rugleuning en de bekkensteun. Door een goede ondersteuning krijgen je rug-, schouder- en nekspieren de kans om te ontspannen.

Een beweegmoment

Ons lichaam is eigenlijk niet gemaakt om de hele dag te zitten. Je kent het waarschijnlijk wel dat je je na enkele uren zitten stram voelt. Het is dan ook belangrijk dat je om het half uur even rechtstaat en een wandeling gaat maken, bijvoorbeeld naar het toilet. Ook rechtstaand werken, kan helpen tegen stramheid.

Geen verloren werk

Een extra tip die niets met ergonomie te maken heeft maar minstens zo belangrijk is. Het is een goed idee om met een goede internetverbinding te werken. Een laptop is immers een wispelturig ding. Je wil natuurlijk niet al je werk verliezen omdat je laptop de verbinding met het internet verloren is. Je kan hier al je nodige kabels kopen, zodat je werk nooit tevergeefs is.

Hoe werkt een zwembadpomp?

Wanneer je in het bezit bent van een zwembad, brengt dit ongelooflijk veel voordelen met zich mee. Zo bied het verkoeling op hete dagen, maar is het tegelijkertijd ook een fitness op zich. Het trekken van baantjes en zwemmen in het algemeen is namelijk ontzettend goed voor de lichamelijke beweging. Omdat zwemmen erg leuk is, maakt het sporten een stuk leuker. Zeg nou zelf, ben je liever aan het zwemmen of een aantal kilometer aan het lopen op een loopband? Natuurlijk kies je dan voor het zwembad. Bij de aanschaf van een zwembad en de installatie hiervan zitten wel een aantal haken en ogen. Zo dien je goed na te denken over de manier waarop je het zwembad schoon gaat proberen te houden. Dit kan op verschillende manieren.

De makkelijkste manier is om een zwembadpomp te installeren in het zwembad. Deze pomp is zelf zuigend. Dit  betekent dat er aan twee kanten van de pomp gaten zitten. Door het ene gat wordt het water aangetrokken middels de zuigkracht van de pomp. Dit water wordt dan door een zwembad filter geleid, waarna het aan de andere kant weer uit de pomp wordt geduwd. Dit filter neemt alle vuiligheid uit het water weg, mits de juiste filter wordt gebruikt. Wanneer een te grove filter in de pomp is geïnstalleerd kan erg fijn vuil, zoals zand, niet uit het water worden gehaald. Het is hierdoor van belang dat er meerdere filters in de pomp kunnen. Dit is afhankelijk van het soort pomp dat je aanschaft.

Naast het filteren van zwembadwater, kan de pomp ook het bad vullen. Dit is een goed alternatief voor het vullen met de tuinslang, wat erg veel tijd in beslag neemt. De pomp kan worden aangesloten op een waterbron en hiermee het zwembad een stuk sneller vullen door de hoge stuwkracht die zich in de pomp bevindt.

Een neutrale babykamer? 6 tips!

Het is bijna zover, jouw kindje is er bijna! Je bent druk bezig inspiratie voor de babykamer op te doen. Maar zoveel roze en blauw, vind je dat wel mooi? Wij helpen jou om een neutrale babykamer te stylen.

Toch een beetje?

Wil je wat roze of blauw in je kamer, maar gewoon niet dat het teveel overheerst? Kies dan voor accenten in deze kleuren. Bijvoorbeeld een roze stoel en lichtroze knuffels op de vensterbank. Of kussens van verschillende groottes in poedertinten.  

Stel de juiste kleuren samen

Allereerst kies je de basiskleur. Bijvoorbeeld wit of grijs. Ook bruin is een mooie basiskleur. Je kunt daarnaast ook voor zwart kiezen, maar hier wordt het al gauw erg donker door. Als je voor zwart kies, is het een goeie om te combineren met wit. Vervolgens kun je een extra kleur toevoegen. Toppers van dit moment zijn: mintgroen, lichtoranje en zachtgeel.

Kies de juiste accessoires

Om de kamer warm en speels te maken, maak je gebruik van de juiste accessoires. Vind je het lastig om de juiste accessoires te kiezen? Je kunt bijvoorbeeld met letters de naam van jouw kind op de muur spellen of zet een aantal houten letters in de kast. Ook met dieren zit je altijd goed. Hang schilderijtjes met plaatjes van hondjes of konijntjes. Of kies muurstickers van uiltjes.

Maak jullie eigen plekje

Natuurlijk moet de kamer er niet alleen mooi uitzien, maar ook functioneel en praktisch zijn. Creëer daarom jullie eigen hoekje in de kamer. Bijvoorbeeld een grote velvet stoel waarin je jouw kindje de fles kunt geven of samen een boekje kunt lezen.

Varieer met materialen

Als je voor klassieke en neutrale kleuren als wit, grijs en bruin kiest, kan het al gauw een beetje saai worden. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van verschillende materialen. Creeer warmte en een natuurlijke look met een houten wiegje. Of kies voor een strakke look door metalen pootjes onder de stoel te zetten en zilver terug te laten komen in het geheel.
Een groot wollen kleed op de grond kan ook net even dat beetje extra geven.

Kies een gave print

Ook een geweldig idee is het gebruik van een print. Hoe mooi staat een gouden sterrenprint op een witte muur? Je kunt één hele muur hiermee bedekken of juist. Hoe dan ook een echte eyecatcher. Je maakt de kamer hier speels mee, zonder er een overkill van te maken!

Zo kies je het juiste bedrijf voor een kookworkshop

Een populair uitje is het volgen van een kookworkshop. Maar door de populariteit zijn er enorm veel bedrijven die daar een graantje van mee willen pikken en kookworkshops aanbieden. Helaas is de kwaliteit daardoor niet altijd even goed. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het boeken van een kookworkshop. In dit artikel geven we je daarvoor een aantal tips.

De ontvangst

Bij de ontvangst is het fijn als iedereen een drankje kan drinken, voordat de workshop van start gaat. Een klein hapje is daarbij ook belangrijk, aangezien iedereen nog wel even bezig is met koken voordat er eten op tafel staat. Vraag dus hoe de ontvangst is geregeld, zodat je bij binnenkomst niet met de eerste teleurstelling te maken krijgt.

Als iedereen eenmaal binnen is, is het fijn als de koks die je begeleiden zichzelf voorstellen, een korte toelichting geven over de recepten en je daarbij ook attenderen op gerechten waarin ingrediënten zitten verwerkt die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Zorg dus dat de allergieën zijn doorgegeven en vraag of de koks de deelnemers hierop willen attenderen.

Het koken

Tijdens het koken is het fijn als er onbeperkt drankjes verkrijgbaar zijn. Niet alleen om de dorst te lessen, het zorgt namelijk ook voor een betere sfeer. Hoe leuk is het als je met een lekker wijntje al pratend een lekker gerecht aan het bereiden bent? Precies! Vraag dus even na hoe het met de drankjes is geregeld, voordat je de kookworkshop boekt.

De recepten

Vraag of de recepten niet te ingewikkeld zijn en in principe door iedereen zonder kookervaring gemaakt kunnen worden. Een kookworkshop is al snel niet meer leuk als de gerechten mislukken, of wel goed smaken, maar visueel als een rommeltje ogen.Vraag ook altijd of je de recepten mee naar huis krijgt. Veel mensen vinden het namelijk leuk om na de workshop sommige gerechten thuis nog een keer te maken. Kleine moeite, groot plezier als je de recepten dan mee krijgt!

Vraag ook altijd of je de recepten mee naar huis krijgt. Veel mensen vinden het namelijk leuk om na de workshop sommige gerechten thuis nog een keer te maken. Kleine moeite, groot plezier als je de recepten dan mee krijgt!

Natafelen

Doe navraag naar de mogelijkheden om na te tafelen en of dat onderdeel ook in de prijs is inbegrepen. Het zou immers jammer zijn als je de kookstudio weer moet verlaten als de borden leeg zijn gegeten.

Het kiezen van de juiste kookworkshops

Smaken verschillen, dus kan het lastig zijn om een kookworkshop te vinden die aan iedereen zijn verwachtingen en smaak voldoet. Vraag daarom of er per gang twee verschillende gerechten gemaakte kunnen worden. Op die manier kun je bijvoorbeeld vis en vlees als hoofdgerecht serveren en stel je al snel iedereen tevreden.

Daarbij is het overigens aan te raden om een kookworkshop te kiezen van een keuken die populair is in Nederland, Denk aan een workshop met Italiaans eten of aan een workshop met verschillende soorten BBQ vlees. Met dergelijk eten is de kans zeer klein dat er deelnemers zijn die alle gerechten niet lekker vinden en wordt het gegarandeerd een lekkere en gezellige avond!


Wat is een diamond painting en wat kan je er mee?

Veel mensen vinden het fantastisch om te puzzelen. Het maken van een gewone puzzel kan in de praktijk reeds de nodige uitdaging met zich meebrengen. Toch is het zo dat veel mensen graag iets anders willen maken dan een gewone, standaard puzzel. Geldt dat ook voor jou? In dat geval kan je daar mogelijks voor kijken in de richting van een zogenaamde diamond painting. Het betreft hier eigenlijk ook een soort van puzzel waarbij er gebruik wordt gemaakt van steentjes. Deze steentjes moeten er uiteindelijk voor zorgen dat het motief op het canvas duidelijk wordt en mooi wordt afgewerkt. Wil jij ook graag meer te weten komen over een diamond painting en waarom ook jij er mee aan de slag zou moeten gaan? Je ontdekt het allemaal door middel van de informatie die is terug te vinden hier op deze pagina! \

Wat is een diamond painting precies?

Wanneer je nog nooit eerder van een diamond painting hebt gehoord spreekt het voor zich dat je in eerste instantie graag te weten zal willen komen wat dit nu precies is. Wel, een diamond painting is eigenlijk een soort van puzzel waarbij er gebruik wordt gemaakt van een canvas (voorzien van een bepaald patroon) en steentjes in verschillende kleuren. Het is de bedoeling dat je ervoor zorgt dat alle gekleurde steentjes op de juiste plaats op het canvas worden geplaatst. In tegenstelling tot heel wat andere zaken waarvoor enig puzzeltalent is vereist is het zo dat je na het afwerken van je diamond painting nog steeds plezier van je werk kan ondervinden. Veel mensen kiezen er namelijk voor om ze in hun interieur te integreren.

Welke diamond paintings zijn er allemaal verkrijgbaar?

Wanneer ook jij graag aan de slag wil gaan met een diamond painting zal je alleen maar kunnen besluiten dat er op dit vlak een behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden beschikbaar zijn. Door de jaren heen is niet alleen de populariteit van de diamond paintings aanzienlijk toegenomen, dat geldt ook voor het aantal thema’s die zijn verschenen. Zo kan je tegenwoordig een keuze maken uit een groot aantal verschillende landschappen, sporten en dieren. Wil jij liever een diamond painting maken met behulp van een eigen foto? Ook dat behoort zomaar tot de mogelijkheden!

Diamond painting met een eigen foto laten maken

Ondanks het feit dat er tegenwoordig een keuze kan worden gemaakt uit een groot aantal verschillende, standaard diamond paintings is het zo dat veel mensen er toch de voorkeur aan geven om een exemplaar op maat te laten maken. Een diamond painting op maat wordt gemaakt door gebruik te maken van een bepaalde, voor jou belangrijke foto. Het kan hierbij gaan om een foto van je trouwdag, de doop van je kindje of gewoon om een leuke vakantiefoto die jullie hebben genomen. Voor veel mensen is het belangrijk dat er in hun interieur één of meerdere persoonlijke details terugkomen. Deze zijn echter lang niet altijd even eenvoudig te realiseren. Door gebruik te maken van een diamond painting met een eigen foto wordt dit meteen wel mogelijk en dat ook nog eens tegen een zeer interessante prijs!

Voor een breed aanbod diamond paintings en diamond painting pakketten, kijk je vandaag nog op Diamondpaintingwinkel.com.

Waar moet je aan denken bij woningontruiming in regio Oosterbeek

Moet jij je woning binnenkort kaal opleveren? Dit kan in verschillende situaties het geval zijn. Als je een huurwoning hebt, is het bijvoorbeeld essentieel dat je deze weer in originele staat oplevert. Dit staat meestal in de huurovereenkomst. Wil jij je woning verkopen? Ook dan dient de woning meestal ontruimd te worden voordat deze overgedragen kan worden aan de koper. Als je de woning kaal op moet leveren, is het aan te raden om voor woningontruiming in regio Oosterbeek te kiezen. Meestal heeft het geen zin om de woning zelf te ontruimen. Dit kost veel werk en daarnaast is het resultaat vaak ook minder mooi. Ben jij benieuwd wat de voordelen van woningontruiming in regio Oosterbeek zijn? Of ben je benieuwd naar de voordelen van een professioneel bedrijf? Dan is het aan te raden om verder te lezen!Meer weten over woningontruiming? Lees dan het artikel op Simplyathome.

Een specialist helpt je met het verwijderen van meubilair

Om te beginnen zal een specialist je helpen bij het verwijderen van meubilair. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken over het tillen van zwaar meubilair. Er zijn diverse bedrijven die woningontruiming in Oosterbeek voor je kunnen verzorgen, zoals www.wovia-woningontruiming.nl bijvoorbeeld. De specialisten van dit bedrijf werken samen om jouw zware meubels zorgvuldig uit het pand te verwijderen. Op deze manier blijft het meubilair onbeschadigd en kun je ervoor kiezen om de meubels later nog te gebruiken. Overigens zijn er ook diverse ontruimingsbedrijven die bereid zijn om de gehele inboedel van je over te kopen. Dit is ideaal als je het interieur niet meer nodig hebt.

De woning strippen tijdens woningontruiming in regio Oosterbeek

Het is ook mogelijk om je woning compleet te laten strippen. In dit geval worden tijdens woningontruiming in regio Oosterbeek niet alleen je meubels verwijderd, maar bijvoorbeeld ook je vloerbekleding en eventueel zelfs tegels, spijkers etc. Je woning wordt volledig gestript, waardoor je deze kaal op kunt leveren. Als jij afgesproken hebt om de woning kaal op te leveren, dan is een ontruimingsbedrijf ideaal.

Behalve dat de woning gestript kan worden, kan een ontruimingsbedrijf vaak ook herstelwerkzaamheden uitvoeren.  Als jouw woning bepaalde beschadigingen heeft, kan dat tijdens deze herstelwerkzaamheden verholpen worden. Op deze manier zal de woning onbeschadigd opgeleverd kunnen worden. Het is bijvoorbeeld aan te raden om beschadigingen zoals scheuren in de muren vooraf te laten verhelpen.

Een laatste grote schoonmaak

De laatste stap tijdens een woningontruiming in regio Oosterbeek is meestal het reinigen van de woning. Voordat je een woning kunt opleveren, dient deze uiteraard wel mooi schoon te zijn. Gelukkig hoef je ook het schoonmaken niet zelf te verzorgen. Een specialist in woningontruiming in regio Oosterbeek zal meestal ook deze taak op zich nemen. Daarnaast zijn er doorgaans ook een aantal aanvullende diensten waarvoor je kunt kiezen. Zo is het bijvoorbeeld vaak een mogelijkheid om voor een verhuisservice te kiezen. Dit is ideaal als jouw spullen ook nog naar een nieuwe locatie gebracht dienen te worden. Sommige bedrijven kunnen de woning zelfs opnieuw voor je inrichten. In het artikel op Bouw-leverancier lees je meer over inboedel ontruiming.

Salontafels

De salontafel, in veel huizen het middelpunt van de woonkamer. Vrijwel iedere dag maak je er gebruik van, al is het alleen maar om je kopje koffie of je glas fris op te zetten. Een salontafel kan je de sfeer in je interieur wat dat betreft helemaal maken of breken. Erg belangrijk dus dat je goed nadenkt over wat voor salontafel jij in je woonkamer wilt hebben staan.

Verschillende materialen

Met de zoekterm ‘salontafel’ word je via Google overweldigd door duizenden zoekresultaten van allemaal verschillende salontafels. Salontafels worden van oudsher voornamelijk van hout gemaakt. Hout past in vrijwel ieder interieur, is duurzaam en eenvoudig te onderhouden en schoon te maken. Maar tegenwoordig komen er steeds meer alternatieven voor de houten salontafel. Alternatieven zijn bijvoorbeeld glas, metaal of beton(look). Een kruising met verschillende materialen is iets wat je de laatste jaren veel tegen komt. Loop een willekeurige interieurwinkel binnen en ze staan vaak al in de etalage: houten tafelbladen met zwart metalen poten. Helemaal in stijl van het industriële interieur, dat nu weer helemaal in is.

Functionaliteit

Net als voor veel andere meubelen, geldt ook voor de salontafels dat je kunt kiezen voor functionaliteit of uiterlijk. Het beste is natuurlijk een combinatie van beiden. Sommige tafels zijn ontzettend mooi, maar je kunt er bij wijze van spreken nog geen kopje koffie op kwijt. Je zou je dan goed moeten afvragen of je dat kopje koffie wel ergens anders kwijt kunt. Er is niks frustrerender dan op de bank te zitten en steeds te moeten lopen om iets van een andere tafel te pakken. Probeer voor jezelf na te gaan waar je de salontafel voor wilt gebruiken en op basis daarvan je zoektocht te beginnen.

Daarbij is er ook nog onderscheid te maken in open en gesloten salontafels. De gesloten salontafels hebben vaak lades en/of kastjes waar je nog spulletjes in kwijt kunt. Voor de open salontafels is dit niet zo. Al kun je hier natuurlijk wel een mand of kist onder schuiven, maar helemaal ideaal is dat niet.

Welke salontafel past bij mij?

Welke salontafel het beste voor jou geschikt is, is lastig om te zeggen: alleen jij weet wat je echt mooi vindt. Wel is het verstandig om te kijken wat je allemaal in je huis en, meer specifiek, in je woonkamer hebt staan. De salontafel zal toch enigszins moeten matchen met de meubels die je al hebt staan. Vergeet hierbij ook zeker de vloer niet. Heb je een houten vloer (of laminaat) en je wilt ook een houten salontafel, dan kunnen de verschillende houtsoorten al snel met elkaar vloeken. Een vloerkleed zal hiervoor al een goede oplossing zijn, om het directe contact tussen salontafel en vloer weg te nemen.

Ook voor de grootte is het simpel gezegd kijken wat bij jou past. Een goede tip om te kijken wat het formaat in je kamer doet, is om het formaat op te meten op je vloer en dit op te vullen met kranten. Zo heb je al een beeld van tot waar de salontafel komt te staan en of dat nog praktisch is.

Heb je intussen een beetje een beeld bij jouw ideale salontafel? Op onze website staat een groot overzicht van alle salontafels, gegarandeerd dat er ook één voor jou tussen staat.

Hoe start jij jouw ochtend het liefst?

Wat is voor jou de ideale start van de dag? De ene persoon kan niet zonder een verkwikkende douche, terwijl de ander iedere dag de tijd neemt om uitgebreid te ontbijten. Sommige mensen blijven het liefst zo lang mogelijk in bed liggen, terwijl anderen liever wat eerder opstaan om juist niet zo gehaast aan de dag te hoeven beginnen. En dan zijn er ook nog mensen die het liefst opstaan voor alle anderen, om voor de dag begint al wat werk te verzetten of juist een flink eind te gaan hardlopen.

Ochtendrituelen

Ochtendrituelen, we hebben ze allemaal wel. Misschien pak jij zodra je wakker bent wel je telefoon om even snel het laatste nieuws te checken. Of word je het liefst wakker met fijne muziek, om de dag met een goed humeur te beginnen. In menig badkamer is het iedere dag weer file: niets zo fijn als de dag beginnen met een lekker warme douche.

Ook als het gaat om ontbijten hebben we allemaal zo onze vaste gewoontes. Vroeger was het makkelijk: je at een boterham, of misschien een bordje pap, en dat was het wel. Tegenwoordig krijgen we in Nederland steeds meer een uitgebreide ontbijtcultuur, en komt er ’s morgens vaak yoghurt, vers fruit of een zelfgemaakte smoothie op tafel.

Koffie

Er is 1 ochtendritueel dat van alle tijden lijkt te zijn, al verandert de invulling wel steeds een beetje. Een heel groot deel van de bevolking kan zich geen ochtend zonder koffie voorstellen. Het is voor veel mensen zo’n vast onderdeel, een kopje lekkere koffie, dat zij behoorlijk van slag zijn als het er een keertje niet van komt. Een slecht humeur en het gevoel niet echt wakker te zijn, zijn vaak het gevolg.

Als je graag koffiedrinkt, is het logisch dat je je kopje mist als het een keer een ochtend niet lukt. De reden dat je je hierdoor niet fit en scherp voelt, en er zelfs chagrijnig van kan worden, is doordat er in koffie o.a. cafeïne zit, en we weten allemaal dat je daar lekker wakker en scherp van wordt. Mis je dit opeens in je ochtendritueel, dan wordt het een zware dag!

Waar we nog niet zo lang geleden thuis koffiezetten, met een koffiezetautomaat en een filter, verandert dat de laatste jaren in rap tempo. Er zijn steeds meer mensen die bijvoorbeeld onderweg naar hun werk koffie kopen, of thuis een machine hebben staan waar een barista jaloers op zou zijn. De koffie is gebleven, het ritueel langzaam veranderd.

Geef je huis een compleet andere look

Wil je wat anders met je huis? Ben je opeens alles zat, is het tijd voor verandering, en wil je het liefst je hele interieur op straat zetten, zodat je compleet opnieuw kunt beginnen? Klinkt, leuk, en spannend. Maar weet ook: misschien is dat helemaal niet nodig, en kom je met wat kleinere aanpassingen ook een heel eind.

Saai

Heb je dat ook wel eens gehad? Dat je door je huis liep, en je opeens afvroeg waarom het er in hemelsnaam zo uitzag. Zo saai, zo nietszeggend. Zo alsof er al jaren niet over is nagedacht? Hoe mooi je je huis ook inricht, het moment waarop je je afvraagt of het echt niet anders of beter kan komt vroeg of laat altijd een keertje. Vaak komt dat doordat je in de loop der jaren wat minder ‘stijlvast’ bent geworden. Je hebt je huis, of alleen je woonkamer, ooit ingericht met een bepaald idee, en bepaalde stijl in je hoofd. Toen je ermee klaar was, zag het er waarschijnlijk prachtig uit. In de loop der jaren laat je de stijl vaak echter een beetje los. Heb je een landelijk interieur, waar toch opeens een moderne stoel in komt te staan. Of koop je een nieuwe lamp, omdat je hem zo mooi vindt, maar niet omdat hij zo goed bij je interieur past.

Wil je dit oplossen, dan zal je een belangrijke beslissing moeten maken: blijf ik bij mijn stijl, en ga ik deze weer wat beter doorvoeren, of is het tijd om het roer rigoureus om te gooien?

Hoe?

Welke keuze je maakt, is heel persoonlijk. Is er weinig meer over van de stijl die je ooit koos, omdat je smaak simpelweg veranderd is en zo ook de dingen die je de afgelopen jaren gekocht hebt? Dan zal je waarschijnlijk voor een metamorfose kiezen. Zijn de elementen die afbreuk doen aan je gekozen stijl een beetje per ongeluk je huis binnengeslopen, of staan ze uit pure gemakzucht nog in je kamer? Blijf dan lekker bij je eigen stijl, maar voer deze weer wat strakker door.

Een goede manier om een gekozen stijl te versterken, is door deuren te kiezen die erbij passen. In veel huizen vind je nog de originele, nietszeggende deuren. Kies je in een modern interieur echter voor een nieuwe binnendeur met glas, geef je de boel meteen een flinke opfrisser. Ook de voordeur kan meehelpen jouw stijl steviger neer te zetten. Het is het eerste wat mensen zien van je huis, en dus ook het eerste plekje waar je jouw stijl uit kunt dragen.