Alle blogs

Zo richt je jouw thuiskantoor in!

Voor de meeste mensen is het niet meer te vermijden: thuiswerken. Waar dit fenomeen voor sommigen een kans is om dichter bij hun familie te staan of reiskosten te besparen, is het voor anderen een regelrechte ramp. Misschien ben je wel een werkende student met veel huisgenoten of heb je simpelweg de ruimte niet voor een thuiskantoor. Wij geven je tips om het thuiswerken zo plezierig mogelijk te maken. Want, hoe richt je zo’n thuiskantoor/werkplek eigenlijk in?

Zoek een geschikte plek

Uiteraard heeft niet iedereen een lege kamer beschikbaar die kan worden omgetoverd in een home office. Wanneer je dit wel hebt, is de keuze waarschijnlijk snel gemaakt. Echter, wanneer je een bureau in de woonkamer of slaapkamer moet zetten, wordt de keuze lastiger. Bedenk je dat een bureau niet groot hoeft te zijn om een fijne werkplek te creëren. Denk ook na voor jezelf of jij iemand bent die stilte nodig heeft of juist houdt van een beetje geroezemoes. Misschien vind je het gezellig om samen met jouw partner of huisgenoot aan de keukentafel te werken. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat jij liever een rustige plek uitzoekt.

Wat wel belangrijk is bij het vinden van de juiste plek is voldoende natuurlijk licht. Zorg dus dat jij jouw bureau in de buurt van een raam zet. Of op een lichte plek in de kamer. Zo krijg je voldoende zonlicht gedurende de dag en kan je ook een raampje openzetten voor frisse lucht. Dit stimuleert je hersenen voor een productieve werkdag.

Goede faciliteiten

Oké, dit klinkt misschien als een dure stap, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn. Heb je nog een oud bureau staan? Of kan je misschien een goedkoop tafeltje scoren op marktplaats? Een luxe bureau is niet nodig, zolang hij maar niet te laag of te hoog is. Heb je toch een te laag bureau? Gebruik dan een laptopstandaard om je scherm hoger te zetten. Dit voorkomt dat jij aan het eind van de dag met nekklachten zit.

Hetzelfde geldt voor je stoel. Dit hoeft geen uber-deluxe bureaustoel te zijn. Zorg dat je een stoel vindt waar jij comfortabel op zit. Het is belangrijk dat je met jouw voeten bij de grond kunt voor een optimale werkhouding. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat er een stroompunt in de buurt zit en je toegang hebt tot internet of WIFI.

Ruim op!

Onze laatste tip is: ruim op! Door een opgeruimde werkplek voel jij je een stuk productiever. Het maakt je hoofd rustiger en zorgt voor optimale concentratie. Zorg dat er ook niet te veel troep rond je bureau staat. Een kleine werkplek kan geen kwaad, maar wanneer je zorgt dat deze opgeruimd is zorgt dat gelijk voor een ruimer gevoel!

Zo voorkom je lekkages in huis

Zo voorkom je lekkages in huis

Waterschade is misschien wel het meest vervelende probleem in je huis dat je kan hebben. In de herfst en winter wordt de kans op lekkages vergroot. De reden is simpel, het regent gewoon meer in deze seizoenen. Waterschade kan een duur grapje worden en daarom wil je dit voorkomen. Een lekkage kan namelijk overal gebeuren. Lees hieronder enkele tips waarmee je hopelijk lekkages kan voorkomen.

Inspecteren

Lekkages bij het dak komen heel vaak voor. Wil je op tijd zijn bij een mogelijke lekkage? Dan kan je het beste je dak laten inspecteren. Het hele dak wordt dan bekeken en gecontroleerd. Hierbij kijkt de inspecteur of de dakpannen nog goed liggen bijvoorbeeld. Ziet de inspecteur iets waardoor je mogelijk een lekkage kan oplopen? Dan weet je dit op tijd en kan je bijvoorbeeld een loodgieter Utrecht inhuren om het op te lossen.

Kijk hiernaast naar de omgeving rondom je huis. Misschien staat er een grote boom waarvan de takken over je huis heen vallen. Als het dan regent, dan valt dat water weer op jouw huis. Door de takken weg te halen, zorg je ervoor dat het water in ieder geval niet op je dak komt. Dit kan natuurlijk ook iets anders zijn dan een boom. Denk daarom altijd verder dan alleen je huis.

Binnenshuis

Zelfs binnen kan zich een lekkage voordoen. Ook dit komt heel vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan je badkamer. Het is belangrijk dat je de badkamer goed kit of laat kitten. Wanneer je kit kapot is, kan het water langzaam zakken waardoor er een lekkage in de kamer onder ontstaan. Zie je een scheur in je kit? Dan is het kapot en moet je het zo snel mogelijk weer bijwerken om lekkages te voorkomen. Hetzelfde geldt voor de voegen.

Blijf daarom controleren of de kitnaden en voegen nog goed zijn om lekkages te voorkomen. Vergeet hierbij niet ook de keuken mee te nemen in je controles. Ben je er niet op tijd bij? Schakel dan een loodgieter Tilburg in. Een loodgieter kan helpen om de lekkage te vinden en het te repareren.

Leidingen

Hoewel je de leidingen in je huis niet ziet, zijn deze wel heel belangrijk. In de winter kan het behoorlijk koud worden of zelfs gaan vriezen. Heb je buiten een kraan? Sluit deze dan in de winter af. Deze kraan kan namelijk bevriezen met als gevolg dat het misschien knapt.

Is je douche verstopt? Gooi er dan geen chemische ontstoppers bij. Chemische ontstoppers kunnen de leidingen beschadigen, waardoor het ook kapot kan gaan. Het gevolg hiervan is dat er waterschade komt. Probeer daarom alleen natuurlijke ontstoppers te gebruiken als er iets verstopt is. Op deze manier voorkom je een lekkage bij je leidingen.

Inspiratie om je huis warmer te maken

De meeste mensen vinden dat zij te weinig sfeer in hun woning hebben. Te weinig warmte en gezelligheid in je woonkamer kan ervoor zorgen dat je jezelf niet helemaal thuis voelt in jouw eigen woning. Hierom is het zaak om verandering te brengen aan deze situatie. Wil jij jouw woning ook warmer maken? Dan kun je de volgende tips mogelijk goed gebruiken.

De vloer veranderen

Om te beginnen kun je ervoor kiezen om de vloer van jouw woning te vernieuwen. Door de vloer te veranderen kan je in één keer veel meer sfeer in je woonkamer creëren. De beste optie als je meer warme in je woning wilt creëren zijn houten vloeren. Er zijn erg veel verschillende houten vloeren waar je uit kunt kiezen. Echter, de uiteindelijke keuze is afhankelijk van de verdere inrichting van je huis.

Een open haard in je huis

Een andere mogelijkheid om meer sfeer, een huiselijk gevoel en om je woning warmer te maken is het aanschaffen van een open haard. Er zijn veel open haarden waar je uit kunt kiezen, dus dat is nog wel een dingetje. Veel mensen vinden de mooiste optie het in laten bouwen van een open haard.

Een vollere inrichting

Het is ook mogelijk om de kamers in je woning te voorzien van meer inrichtingselementen dan je momenteel in de kamers hebt staan. Je kunt kiezen voor gewone inrichtingselementen, maar ook voor decoratieve inrichting elementen. Dit zijn beelden en dergelijke.

Zet planten en of bloemen in huis

Tot slot kun je er ook voor kiezen om meer planten en of bloemen in huis te zetten. Planten en bloemen creëren is huiselijke en warme sfeer in je woning. Houd er bij echte planten wel rekening mee dat deze water nodig hebben. In veel gevallen is het dan ook verstandiger om nep planten aan te schaffen.

Goedkope container kosten

Je bent misschien wel benieuwd wat de kosten zijn als je een goedkope container wil huren bij ons. Dit hangt geheel af van wat de wensen zijn, zoals welke maat container je nodig hebt. Maar daarvoor kun je altijd met ons in contact komen en dan denken we met je mee wat de beste optie is. Bij ons kun je namelijk voor iedere klus een goedkope container huren. Een goed moment om informatie in te winnen en na te gaan wat je binnenkort kunt doen. Opruimen is altijd fijn, het geeft je veel meer ruimte en ook wat meer rust. Kies er daarom voor om ook bij ons de goedkoopste afvalcontainer te huren. Al veel mensen zijn je voorgegaan en zij zullen er ook snel weer gebruik van maken als ze nog meer afval kwijt moeten. Je bent namelijk echt van alle zorgen af, een keer het afval in de container deponeren en de rest is geregeld door ons.

Goedkoopste afvalcontainer online regelen

Bij ons ben je aan het juiste adres om de goedkoopste afvalcontainer te huren. Het is echt zo dat je voor een scherpe prijs snel van je afval af kunt zijn. Niet te lang meer over denken dus, maar goed nagaan wat de mogelijkheden zijn bij ons. Als je binnenkort eens grondig wil opruimen, of je gaat renoveren of verbouwen, geef het dan bij ons aan zodat wij op tijd een goedkope container bij je kunnen plaatsen. Als je aangeeft wat je ongeveer gaat doen en welke soorten afval er vrij komen, dan kunnen wij ook meekijken welke container het beste geplaatst kan worden. Wij plaatsen onze goedkoopste afvalcontainers door heel Nederland, dus ook bij jou op locatie.

Hier moet je op letten bij het uitzoeken van keukenapparatuur

Keukenapparaten kunnen soms grote aankopen zijn en er is soms dan ook wel onderzoek nodig om erachter te komen welke apparaten je nodig hebt. Je wilt namelijk niet achteraf met het verkeerde apparatuur zitten, dat is namelijk zonde van je geld en tijd. Vaak is defect apparatuur wel te repareren, maar beter voorkomen dan genezen natuurlijk. Ben jij een kampioen in de keuken of ben je actief in de horecabranche én ben je opzoek naar de beste apparatuur die bij jou past, dan kun je in deze blog lezen waar je op moet letten bij het uitzoeken van keukenapparatuur.

Kwaliteit boven alles

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je mixer is stuk. Dat is niet zo heel gek natuurlijk, keukenapparaten blijven gebruiksvoorwerpen en gebruiksvoorwerpen ondervinden uiteindelijk ook slijtage. Echter, wil je natuurlijk dat je apparaat zo lang mogelijk meegaat zodat je niet snel vervanging hoeft te vinden of dat er onderhoud nodig is. Een lange levensduur is dan ook essentieel als je het gaat om kwalitatief keukenapparatuur. Voor de horeca is het helemaal belangrijk dat het apparatuur degelijk is en lang meegaat. Kijk daarom bijvoorbeeld naar de reviews op de website of op onafhankelijke websites, zoek uit welke ervaringen andere gebruikers hebben met het apparaat. Dit kan vaak al een goede indicatie geven of het voldoet aan jouw kwaliteitseis. Heb je bijvoorbeeld een lunchbar en je zoekt een wafelijzer, dan wil je verzekerd zijn dat je wafelijzer een lange levensduur heeft. Hoewel de prijs natuurlijk ook een rol speelt wordt geadviseerd om wel echt naar kwaliteit te kijken. Want zo luidt het mooie gezegde: ‘goedkoop is duurkoop’.

Maak onderscheid in horeca- en consumenten apparatuur

We kunnen onderscheid maken tussen horeca keukenapparatuur en keukenapparatuur voor de consument. Vaak is horeca keukenapparatuur professioneler en intensiever in gebruik en daarom ook duurder. Neem als voorbeeld een friteuse, er bestaat wel degelijk een verschil. Zo heb je bijvoorbeeld dubbele en enkele en voor thuis gebruik of horeca gebruik. Een restaurant gebruikt dit apparaat intensief, hier zal een apparaat dus eerder slijten of onderhoud nodig hebben, dit kan je voorkomen als je een professioneel horeca apparaat aanschaft. Hetzelfde geldt voor een toaster, in een lunchbar gaan er heel wat geroosterde broodjes doorheen op een zonnige middag. Kies dan voor een toaster die professionele kwaliteit heeft en die vele jaren mee kan. Op deze manier maak je het voor jezelf het makkelijkst.

Weg met die saaie binnendeuren

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, die oude saaie binnendeuren kunnen echt niet meer! Je hebt veel tijd en moeite besteed aan jouw woning en om deze helemaal in jouw style in te richten aan te kleden, Dan wil je toch ook dat de binnendeuren daar perfect op aan sluiten? Binnendeuren zijn in verschillende stijlen en materialen te verkrijgen. Van holle, simpele deuren tot deuren van massief hout met gedecoreerde afwerking en dan zijn er ook nog duren met metalen frames en glas. Het vinden van de juiste deur in jouw interieur wordt een stuk eenvoudiger wanneer je er voor kiest om binnendeuren op maat te laten maken. Zo heb je zelf inbreng in de style, het materiaal, kleur en de afwerking. Findoor binnendeuren zijn de perfecte keuze voor jouw ideale woning! 

Op maat gemaakt in jouw style! 

 
Bij Findoor weten ze als geen ander hoe belangrijk goede en duurzame kwaliteit is waar je de rest van jouw leven, of in ieder geval zolang als je in de woning woont, optimaal van geniet. 
 
Het op maat laten maken van massieve deuren is vakwerk dat van begin tot einde op een professionele manier wordt aangepakt! Van iedere deur wordt met digitale apparatuur de maten ingemeten zodat deze op de millimeter nauwkeurig kunnen worden overgenomen. Tijdens de bouw van een woning kan het voorkomen dat niet alle doorgangen op de millimeter gelijk zijn en daarom wordt elke deur voorzien van een eigen nummer zodat elke deur precies aansluit. Vervolgens worden de afmeting en hoogte van de scharnieren in het kozijn opgenomen en overgenomen op jouw nieuwe deuren. Dit alles wordt verwerkt in een systeem dat deze informatie naar de CNC freesmachine stuurt om de deur vervolgens uit te frezen volgens het opgegeven ontwerp. Deze werkmethode zorgt er voor dat er geen afwijkingen in het uiteindelijke resultaat zitten waardoor iedere deur perfect past.  

Findoor heeft wat jij zoekt! 

 
Net als de vloeren en gordijnen in jouw huis zijn de deuren een onderdeel die de woning extra karakter geven, hier een goede keuze inmaken is belangrijk want je zult deze iet zomaar vervangen. Wanneer jij jouw binnendeuren op maat laat maken door Findoor dan kun je ervan verzekerd zijn dat je in de juiste handen bent. Naast vakmanschap in het maken van deuren in elke style die je, je maar bedenken kan biedt Findoor een totaalpakket welke bedoeld is om jou een service te bieden die je nergens anders krijgt. Naast standaard maten binnendeuren is het ook mogelijk om deuren in afwijkende maten te maken, of deze nu breder, hoger of korter moet zijn, het kan allemaal! 
Naast het bieden van een totaaloplossing in het op maat maken van hoogwaardige deuren is Findoor ook begaan met het milieu en staat duurzaamheid voorop en zetten zij zich in voor de bescherming van de natuur en het tegengaan van ongecontroleerde houtkap. Deuren op maat laten maken bij Findoor is dus niet alleen een goede keuze voor jouw woning maar ook voor de natuur! 

Zo maak je je keuken in stijl af

De keuken is voor veel mensen een centraal punt in het huis waar veel tijd wordt doorgebracht. Het is een gezellig plek in het huis en dat het er leuk uitziet is voor veel mensen belangrijk. Je komt er elke dag om te eten of gewoon lekker even te zitten. Dat je tijdens deze uren niet naar een keuken zit te kijken waar je je niet thuis voelt kan een grote invloed hebben op de rest van je dag.

Geef kleur aan je keuken

Als je graag en vaak kookt gebruik je misschien zelf wel een hoop verschillende kruiden. Je kunt in plaats van deze telkens los te kopen ervoor kiezen om wat kruidenplantjes aan te schaffen. NIet alleen zal dit nuttig zijn voor tijdens het koken, ook zal het kleur toevoegen aan je keuken en ziet het er stijlvol uit.

Plaats raamfolie voor de ramen

Je kunt door raamfolie te gebruiken een stijlvolle keuken creëren en daarnaast ook je eigen privacy verbeteren. Als je een keuken hebt aan de straat of de sfeer gezelliger vindt als het soms wat donker is kan Raamfolie de oplossing zijn voor jou. Hierdoor kan niet zomaar iedereen naar binnen kijken je keuken in en zul je zelf een gezellige en stijlvolle keuken creëren. Er zijn verschillende soorten raamfolie. Welke raamfolie het beste is voor jouw is afhankelijk van waar je de raamfolie wil aanbrengen. Je kunt kiezen uit zandstraalfolie, raamfolie voor op de voordeur en voor elke andere ruimte met ramen en deuren. Je kunt bij sommige bedrijven zelfs je eigen ontwerp laten maken als het gaat om raamfolie. Zo kun je kiezen wat het beste past in jouw keuken en ervoor zorgen dat je keuken in stijl af wordt gemaakt. Soms hebben de kleinere details een erg grote impact op de ruimte en kunnen ze ervoor zorgen dat de keuken een plek wordt waar je graag tijd wil doorbrengen.

Het gebruiken van muurstickers

Als je op zoek bent naar een manier om je keuken af te maken in stijl zijn er heel wat dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen. Eén van die mogelijkheden is het gebruiken van muurstickers. Dit zijn speciale stickers die op verschillende ondergronden kunnen worden geplaatst. Het is een leuke en goedkope manier om sfeer aan te brengen in welke ruimte in je huis dan ook. Er is een grote diversiteit aan muurstickers waar je uit kunt kiezen en de juiste muursticker vinden voor jouw kan een nogal ingewikkelde beslissingen zijn. Je kunt kiezen uit muurstickers, muurteksten en muurstickers met print. Er zijn stickers die passen bij elke ruimte in het huis, dus ook bij de keuken. Er zal voor iedereen wat zijn wat bij zijn of haar keuken past. Met een muursticker kun je een leuke tint geven aan je eigen stijlvolle keuken. Het is een goedkope manier om iets aan te passen aan je keuken dat toch een groot verschil kan maken op de uitstraling van je keuken.

Het belang van een veilig slot

Een woning hebben is natuurlijk hartstikke fijn maar je wilt wel dat je woning veilig is. Je wilt een goed slot op je deur hebben. Met een goed en veilig slot op je deur slaap je ‘s nachts beter. Een veilig slot op je deur voorkomt inbraak. Inbrekers zijn op zoek naar makkelijke slachtoffers. Een goed slot op je deur voorkomt dat jouw woning een doelwit wordt voor inbrekers. Een goede inbreker ziet het verschil tussen een slecht en een goed slot. Het is daarom van groot belang om voor een goed slot te kiezen. Woon je nou in een regio waar inbraken vaak voorkomen? Dan is het verstandig om extra maatregelen te nemen. Alleen in goed slot is in dit geval vaak niet genoeg. Zorg voor goede beveiliging voor je woning. Je kan ervoor kiezen ook sloten op de ramen te zetten. Daarnaast is een hek en alarm ook een goede inbraakpreventie maatregel. Hoe meer maatregelen ter inbraakpreventie je neemt hoe minder snel er wordt ingebroken bij je. Woon je op een hoekwoning of vlakbij een park of iets dergelijk? Dan is het zeker verstandig om goede maatregelen te nemen.

Het is ook verstandig om je slot eens in de zoveel tijd te laten vervangen of te laten controleren. Ben je nou woonachtig in Zeeland en wil jij je woning extra goed laten beveiligen of je sloten vervangen. Dan is het verstandig om te zoeken naar een slotenmaker in Goes of een slotenmaker in Vlissingen

Wat is een goed slot?

Maar wat is een goed slot eigenlijk? hoe onderscheid je een veilig slot van een onveilig slot?

Veel sloten hebben een rating gebaseerd op sterren. Dit sterren lopen van 1 op tot 3. Hoe hoger het getal hoe veiliger het slot. Daarnaast zijn er ook keurmerken voor sloten. Een keurmerk geeft aan dat het slot wat je hebt inderdaad echt veilig is. Deze sloten zijn lastiger te kraken. Het is ook van belang inbraakvrije cilinders in je slot te hebben.

Vaak vergeten mensen ook hun deur op slot te draaien. Dan heb je natuurlijk niks aan een slot. Draai altijd je deur op slot. Ook als je even een klein ommetje loopt.

Tips om soepel je keuken mee te laten verhuizen

Tijdens een verhuizing gooi je veel spullen weg, maar je bewaart ook een hele hoop. Mooie meubels, kasten en zelfs de wasmachine. Grotere aankopen uit het verleden wil je niet zomaar wegdoen, maar vaak hebben ze ook een speciale betekenis voor jou. Maar ook andere praktische zaken naast de wasmachine kunnen mee worden verhuisd. Denk bijvoorbeeld aan de keuken. Waarom zou je die ook niet mee laten verhuizen? Als hij nog in goede staat is, kan het makkelijk. Toch moet je ook nog met wat zaken rekening houden. 

Keuken mee verhuizen; ja of nee?

Een keuken verhuizen is niet een gemakkelijke taak. Zo kan het makkelijk beschadigen en het demonteren kan ook moeilijk zijn. Daarom zitten er dus zowel voor- als nadelen aan. Zo kan je hem bijvoorbeeld net hebben aangeschaft en is het een verloren investering als je hem achterlaat. Daarnaast kan je er natuurlijk ook erg gehecht aan zijn en wil je hem graag ook in je nieuwe huis hebben. Echter, een keuken verhuizen is niet een gemakkelijke taak en hij kan in een minder mooie staat aankomen in het de nieuwe woning. Ga daarom na of het de moeite waard is.

Tips bij het demonteren

Veiligheid staat voorop. Daarom dien je voor het demonteren alle stroom-, gas- en watervoorzieningen af. Ben je niet heel technisch? Vraag dan aan iemand die er wel veel van weet of je de juiste groep in de meterkast hebt uitgezet. Zodra dit allemaal goed geregeld is, kan de keuken gedemonteerd worden. Start altijd met het voorzichtig demonteren van de kastdeurtjes. Hierdoor zijn de overige keuken meubels, zoals keukenkasten, makkelijker te verwijderen. Deze zijn ook via een ophangsysteem aan de muur vastgezet; deze kunnen dus ook eenvoudig gedemonteerd kunnen worden. Hierna kun je beginnen met het demonteren van het apparatuur, zoals het gasstel, oven en magnetron. Als laatste verwijder je het keukenblad: doe dit wel met minimaal twee personen! Dit is namelijk best zwaar.

Zelf demonteren of niet?

Je kunt al het apparatuur zelf verwijderen, maar je kunt het natuurlijk ook laten doen. Dit is handig als je zelf niet zo technisch bent; dan is een verhuisbedrijf inschakelen of een specialist handig. Daarnaast ben je natuurlijk ook vrij om de keuken zelf te vervoeren, maar als je dit laat doen door een verhuisbedrijf is je keuken ook nog eens verzekerd mocht er iets gebeuren. Kijk eens op www.vanderveldeverhuizingen.nl voor meer informatie.