Alle blogs

Opslagruimte Zeewolde huren voor extra ruimte

Opslagruimte in Zeewolde kan extreem handig zijn voor een heleboel dingen. U struikelt thuis over allerlei spullen die u op dit moment niet persé nodig hebt. Een tent met alle benodigdheden, ski’s, dozen vol met huishoudelijke spullen voor uw kampeervakantie, kleding voor de wintersport. Kortom: allemaal zaken die behoorlijk in de weg liggen maar waar u eenvoudigweg geen ruimte voor hebt. Huur dan opslagruimte in Zeewolde! Voor een klein bedrag hebt u een ruimte waarin u al uw overbodige zaken droog, warm en veilig op kunt bergen. En het mooie is, u hebt altijd toegang tot de opslagruimte om meer zaken toe te voegen of noodzakelijke spullen op te halen. Want alleen u bent de huurder van een bepaalde ruimte zodat anderen niet ongewenst zich uw goederen toe kunnen eigenen.

Opslagruimte online te regelen

De opslagruimte in Zeewolde van Opslagman kunt u met eigen ogen bekijken om te zien of het voldoet aan uw verwachtingen. Maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan. Vanachter uw beeldscherm bekijkt u de diverse opties die de opslagruimte u biedt. Hebt u grote zaken die opgeslagen moeten worden of gaat het enkel om een aantal dozen en wat losse spullen. U geeft aan hoe groot het oppervlak moet zijn van de te huren self storage en vult uw persoonlijke gegevens in. Mocht u achteraf toch een kleinere of grotere ruimte nodig hebben dan kunt u dit ten allen tijde kosteloos wisselen. Daarnaast geeft u aan wat de ingangsdatum moet zijn van het huren van de opslagruimte. U ontvangt een bevestiging per mail en tevens een persoonlijke toegangscode. Dat is alles wat u hoeft te doen om de opslagruimte in Zeewolde te huren.

Veiligheid van opslagruimte Zeewolde

Over de veiligheid van uw spullen in de opslagruimte in Zeewolde hoeft u niet in te zitten. Er hangen overal bewakingscamera’s die het hele gebouw dag en nacht in de gaten houden. Ook is de ruimte goed verwarmd en lekker droog. Zo zijn uw zaken beschermd tegen vocht en blijft alles goed intact. Overtuig uzelf van de vele voordelen van de opslagruimte en huur vandaag nog een geschikte ruimte.

Lees hier wat een dakkoepel voor je keuken kan doen

Vrijwel iedereen houdt ervan om extra ligt in de keuken te hebben. Het gaat hierbij niet om het ophangen van extra lampen, maar om natuurlijk ligt. Precies om deze redenen, worden extra en extra grote ramen geïnstalleerd. Veelal wordt gedacht aan een dakraam of een dakkapel. Maar niet iedereen heeft daar behoefte aan. Een dakraam staat niet geweldig als je een plat dak hebt en niet iedereen heeft de mogelijkheid om een dakkapel te plaatsen. Een andere optie is dan om een dakkoepel te installeren.

Wat is een dakkoepel?

De naam geeft het eigenlijk wel een beetje weg. Een dakkoepel is simpel gezegd namelijk een koepel die je op, of eigenlijk in, het dak plaatst. Hierdoor ontstaat als het ware een luchtdichte opening, vergelijkbaar met een raam. Op donkere plekken, komt er dan veel meer natuurlijk licht naar binnen.

De koepel heeft ook nog enkele andere voordelen in vergelijking met normale ramen. Door de ronde vorm is deze namelijk veel sterker, wat ook nodig is aangezien de koepel bovenop het dak veel kwetsbaarder is voor bijvoorbeeld vallende takken. Daarnaast hebben veel lichtkoepels ook nog de optie om extra te ventileren. Je kunt dan eenvoudig lucht door laten, via de ventilatieroosters. Sommige dakkoepels beschikken ook over een goede isolerende functie, dankzij de materialen die zich in de rand van de koepel bevinden.

Volop genieten met een dakkoepel

Wanneer je meer leefruimte wilt creëren is een overkapping aan huis, waarschijnlijk jouw beste optie. Een overkapping aan huis kun je ook precies zo laten maken als jij dit wilt. Een optimaal resultaat, wat ook nog eens precies bij jouw smaak past is vrijwel gegarandeerd.

Als je toch in de markt bent voor een overkapping aan huis, informeer dan direct ook over de mogelijkheden om een dakkoepel te plaatsen. Hiermee heb je twee vliegen in één klap. Een overkapping aan huis is namelijk hartstikke mooi, maar kan ook ontzettend veel zonlicht wegnemen. Al helemaal als je kiest voor een niet doorschijnend dak. Het plaatsen van een koepel om extra licht door te laten is dan een goede manier, om dit probleem op te lossen.

Een koepel heeft dus eigenlijk alleen maar voordelen. Het laat extra natuurlijk licht naar binnen, wat de ruimte een geheel andere sfeer geeft. En het heeft zowel een isolerende als een ventilerende functie, uiteraard afhankelijk van welke versie je kiest. Kies voor meer licht in huis voor een dakkoepel.

Zo kies jij de juiste gordijnen voor op de slaapkamer

Je wilt nieuwe gordijnen in je slaapkamer, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want welk type gordijnen kies je? Welke kleur en welke stof? En in welke mate wil je dat deze een verduisterende functie hebben of juist licht doorlatend? Lees verder en ontdek hoe jij de juiste gordijnen voor op je slaapkamer kiest!

Het interieur van je slaapkamer

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wat past bij het interieur van je slaapkamer. Gebruik je donkere of lichte kleuren en welke tint wil je terug laten komen in je gordijnen? Ga je voor lange gordijnen zoals inbetweens of ga je juist voor een hele andere stijl zoals vouwgordijnen? Dit is belangrijk om voor jezelf na te gaan nog voor je de gewenste functionaliteiten vaststelt.

De mate van verduistering

Naast het effect op het interieur zijn gordijnen natuurlijk voornamelijk bedoeld om een ruimte te verduisteren. Echter heb je ook hier de mate zelf in de hand. Er diverse verschillen in de mate van verduistering van een gordijn. Je kunt tevens kiezen voor licht doorlatende gordijnen. Wanneer je beter slaapt op verduisterende gordijnen, maar lange licht doorlatende gordijnen mooier vindt kun je ook kiezen voor beide. In dit geval kun je bijvoorbeeld verduisterende vouwgordijnen kiezen en licht doorlatende inbetween of vitrage gordijnen. Zo heb je het beste van beide.

Maak een keuze

Nu weet je waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van gordijnen voor in je slaapkamer. Uiteindelijk dien je zelf de keuze te maken. Hou hierbij rekening met je interieur, de verduisterende functie, het materiaal en het type gordijn. Dit zijn de belangrijkste criteria om rekening mee te houden. Bepaal dit voor jezelf en ga online of fysiek vergelijken, zo kun je in alle rust tot een goede keuze komen. Veel succes!

Welk huispak moet ik kopen?

Ben je op zoek naar een leuk huispak om lekker thuis te dragen? De opties zijn eindeloos. Het is dan ook niet zo gek dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe keuzes mensen krijgen, hoe lastiger deze keuze dan ook vaak wordt. Gelukkig zijn wij er om jou te helpen. Want welk huispak moet je nu precies kopen? En waar moet je opletten? Wij leggen je het uit! Lees je mee?

Wat is een huispak?

Maar eerst even terug naar het begin, want wat is een huispak ook al weer? Een huispak wordt vaak vergeleken met een jogginspak. Dit komt omdat het erg comfortabel zit, makkelijk aan- en uittrekt en lekker warm is. Ideaal voor in huis dus! De meeste huispakken zijn gemaakt van zachte stoffen, waardoor je het snel warm krijgt en heerlijk mee in huis kunt zitten. Huispakken zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen en als je het aan ons vraagt is dat volkomen terecht.

Huispak voor heren

Welk huispak je moet kopen hangt ten eerste af of je een man of een vrouw bent. Als man wil je namelijk waarschijnlijk niet rondlopen in een te klein roze huispak. Op de website van Pyjama-webshop.nl vindt je onwijs veel leuke en comfortabele huispakken voor heren. Zo zit er ook voor mannen altijd een huispak tussen die bij je past.

Huispak voor dames

Als vrouw ben je waarschijnlijk op zoek naar een leuk en schattig huispakje. De opties voor huispakken zijn dan ook eindeloos. Van roze tot blauw en van zwart tot geel. Je kunt het zo gek niet maken en het bestaat.

Huispak kopen?

Wil jij een huispak kopen, maar weet je nog niet welke? Neem dan eens een kijkje op de website van Pyjama-webshop.nl. Hier vind je onwijs veel huispakken voor hem en haar. Zo kun je kiezen uit meer dan 40 verschillende huispakken en ontvang je gratis verzending en gratis retourneren bij elke bestelling!

Hoe maak je een jacuzzi schoon?

Wanneer je beschikt over een jacuzzi wil je natuurlijk dat je daar zo lang mogelijk van kunt genieten. Om zo lang mogelijk van je jacuzzi te kunnen genieten is onderhoud heel belangrijk. Bij onderhoud hoort het schoonmaken van de jacuzzi. Wat is nu een goede manier om je jacuzzi te reinigen?

Goede tips

Om de jacuzzi goed schoon te houden is het belangrijk om ongeveer 4 keer per jaar het water te verversen en de jacuzzi schoon te maken. Voor de jacuzzi geleegd wordt om te reinigen, is het goed om de leidingen te reinigen met een speciaal product. Wanneer de leidingen schoon zijn, kan de jacuzzi leeg gemaakt worden. Met een tuinslang kun je hierna makkelijk de jacuzzi uitspoelen. Hierna kan met een speciaal reinigingsmiddel voor jacuzzi’s de jacuzzi goed schoon gemaakt worden. Het schoonmaken kun je het beste doen met een zachte spons of doek om schade aan de kuip te voorkomen. Jacuzzi reinigen – Elite Wellness kan jou helpen met het schoonmaken van jouw jacuzzi.

Filter van de jacuzzi reinigen

Het filter van de jacuzzi reinigen hoort ook bij de schoonmaak van de jacuzzi. Het wordt aangeraden om het filter minimaal één keer in de week te reinigen door middel van schoonspuiten met de tuinslang. Een grondige schoonmaak van de filter wordt iedere maand aangeraden. Achterstallige schoonmaak van de filter kan verstopping tot gevolg hebben door kalkaanslag. Wanneer de filter verstopt is, heeft de jacuzzi een slechte watercirculatie. Om de filter te reinigen dient de cartridge uit de filterhulzen gehaald te worden en kan achtergebleven vuil verwijderd worden. De filter kun je vervolgens laten weken in een speciaal reinigingsmiddel zodat deze grondig schoongemaakt wordt. Na het weken kan de filter weer terug geplaatst worden.

De schoongemaakte jacuzzi weer vol laten lopen

Na het reinigen van de leidingen, de kuip en het filter van je jacuzzi kun je weer vers water in de jacuzzi laten lopen. Voor het vullen van de jacuzzi kan het beste leidingwater gebruikt worden. In regenwater en putwater zit namelijk veel vervuiling waardoor de jacuzzi weer sneller vies wordt. Veel vervuiling in de jacuzzi kan ook voorkomen worden door hoes of cover over de jacuzzi te leggen. Hierdoor komt er geen regenwater in de jacuzzi en waait er geen vuil in het water.

Hiervoor kun jij jouw schuur gebruiken

Een schuurtje in de tuin is altijd handig. Het is een veilige manier om dingen droog op te bergen, maar je kunt nog veel meer met jouw schuur. In dit artikel geven we wat inspiratie, zodat jij jouw schuur een nieuwe functie kan geven. 

Opbergruimte

Grote kans dat je jouw schuur momenteel vooral gebruikt als extra opbergruimte. Ook wanneer mensen een schuur laten bouwen door De Aanbouw Expert is dit vaak de schuur voor gebruikt gaat worden. Je kunt er gereedschap en fietsen in kwijt. Deze staan dan veilig en droog opgeborgen. Daarnaast kun je er ook apparaten in opbergen, denk bijvoorbeeld aan een hometrainer of een frietpan. Je kunt er dan op elk moment bij om ze te gebruiken, zonder dat ze heel de dag in de weg staan in je huis zelf. 

Werkruimte

Een schuur is de perfecte werkplaats voor een klusser. Alle gereedschappen zijn hier te vinden en je kunt een plek vrijhouden om daadwerkelijk te klussen. Maar niet alleen voor klussers is een schuur een goede werkruimte. Wanneer je vaak vanuit huis moet werken, kun je jouw schuur ook ombouwen tot een thuiskantoor. Dan ben je toch even in een andere omgeving, waardoor het makkelijker is om werk en privé gescheiden te houden. 

Speelruimte

Wanneer je kinderen hebt, herken je het vast dat heel het huis een bende wordt wanneer ze gaan spelen. Je kunt er voor kiezen om het schuurtje om te bouwen tot speelruimte, waar de kinderen al hun speelgoed kunnen vinden. Grote kans dat ze zichzelf uren kunnen vermaken in de schuur, zonder dat jouw huis er rommelig van wordt. 

Gastenverblijf

Wanneer je de extra ruimte in de schuur zelf niet nodig hebt, is het ook een leuk idee om de schuur om te bouwen tot gastenverblijf. Je kunt dan denken aan een ruimte waar vrienden kunnen blijven slapen na een gezellig avondje bij jouw thuis, maar je kunt de ruimte ook gaan verhuren als een bed and breakfast. Je kunt dan zelfs een douche en toilet laten plaatsen in je schuur, om zo het verblijf compleet te maken. Dit kost wel wat geld en moeite, maar wanneer je het gastenverblijf vaak kunt verhuren, is dit waarschijnlijk zo terug verdiend.

4 x manieren van de eikenprocessierups bestrijden

De eikenprocessierups vormt ieder jaar weer een flinke plaag in ons land. Zo rond mei komen de eerste rupsjes tevoorschijn en beginnen de klachten. Dankzij de brandharen van de rupsen kunnen wij als mens, maar ook onze huisdieren, vervelende klachten krijgen. Heb je wel eens flinke jeuk gehad na een wandeling en kon je maar niet verklaren waar het vandaan kwam? Dan is de kans aanwezig dat je in aanraking bent geweest met de brandharen van de rups. Het is dan ook belangrijk om de rupsen te laten bestrijden. Ga hier nooit zelf mee aan de slag, maar laat dit over aan een professioneel bedrijf. Hieronder geef ik je wat meer informatie over de vier manieren om de eikenprocessierups bestrijden.

Preventieve bestrijding met aaltjes

Voorkomen is natuurlijk beter dan verhelpen, daarom wordt hier ook gesproken over preventieve bestrijding. Eén van de manieren om de rupsen preventief te bestrijden is met behulp van nematoden. Dit zijn kleine aaltjes die gek zijn op de eikenprocessierups, als voedsel dan. Ze worden besprenkeld op de eikenboom, dit kan al een paar dagen na uitkomst van de eitjes. Vervolgens gaan de aaltjes op zoek naar de rupsen en dringen ze hun lichaam binnen om deze van binnenuit op te eten. 

Preventieve bestrijding met bacteriepreparaat

Een andere manier van preventieve bestrijding is door middel van een bacteriepreparaat. Dit wordt ongeveer 5 weken na uitkomst van de eitjes op de bladeren van de besmette boom geplaatst. De rupsen eten deze bladeren en krijgen zo de bacterie binnen. Ook hierdoor zullen de rupsjes het niet lang meer volhouden.  

Nesten verwijderen

Heeft de eerste persoon bij jou in de buurt al klachten van de eikenprocessierups? Dan is het te laat voor preventieve bestrijding. Dat wil zeggen dat de nesten door een professional worden verwijderd. Wellicht heb je ze wel eens gezien, van die mannen in een beschermend pak met een grote stofzuiger. Met deze stofzuiger zuigen ze de complete nesten weg. 

Natuurlijke bestrijding

Voor de bestrijdingswijzes hierboven geldt: voer dit niet zelf uit. Je kunt natuurlijk wel een professional hiervoor benaderen wanneer er een besmette boom bij jou in de buurt staat. Je kunt ook bijdragen aan de bestrijding door natuurlijke vijanden naar je tuin te lokken. Zo eten bepaalde vogelsoorten ze graag voor je op. Denk hierbij aan spreeuwen, spechten, vinken en koolmezen. Wanneer jij je tuin consistent aantrekkelijker maakt voor deze vogels, dan zul je merken dat het aantal besmette bomen zal verminderen.  

Met de tijd meegaan: de duurzame woning

Bij het uitzoeken en uiteindelijk inrichten van je nieuwe huis kun je natuurlijk rekening houden met jouw eigen wensen en voorkeuren. Maar het milieu is ook belangrijk!

Gelukkig zijn dit zaken die helemaal niet ver van elkaar af staan maar juist uit zichzelf al nader tot elkaar komen. Probeer je jezelf een plezier te doen, dan handel je dus automatisch al milieubewust, willen we maar zeggen! Hoe dat precies in elkaar zit? Dat doen we heel graag hieronder uit de doeken. Misschien inspireren we je zelfs tot wijzigingen en renovaties waarvan je tot nu toe nog niet eens wist dat je ze eigenlijk wel kon gebruiken. Wat ons niet zou verbazen, er zijn al veel vreemdere dingen voorgevallen.


Bewuste keuze


Wanneer je nieuwe onderdelen voor je woning gaat aanschaffen, van kozijnen en ruiten tot overkappingen en deuren, let je er het beste op waar die van gemaakt zijn. De materialen kunnen namelijk isolerende eigenschappen hebben maar ook nog eens op een zeer milieuvriendelijke manier zijn gefabriceerd. Dat betekent dat zowel het productieproces als het in gebruik nemen ervan niet schadelijk is voor de omgeving. In veel gevallen gaat het hier verbazingwekkend genoeg om kunststof. Voor veel mensen is dat juist synoniem voor vervuiling, maar schijn kan dus bedriegen! Bovendien heeft dit materiaal nauwelijks tot geen onderhoud nodig, ook handig.

Al deze onderdelen zijn in iedere gewenste kleur verkrijgbaar. Zo kun je voor een donkere of juist lichte deur prachtig bijpassend zwart deurbeslag kopen. Esthetiek hoeft namelijk geen tweede viool te spelen!


Lang zal die leven

Natuurlijk, want we hebben het over kunststof onderdelen. In de oceanen en de vrije natuur kan het schade doen, mede omdat het niet vergaat. Maar dat laatste is hier juist een voordeel! Je zult dus extra lang profijt hebben van de aanvullingen op en vervangingen voor de onderdelen van je woning die jij kiest. En ben je er nou toch op uitgekeken? Dan kan de kunststof die je niet meer nodig hebt heel gemakkelijk gerecycled worden!


Keulen en Aken


Die zijn niet in één dag gebouwd. En milieubewuste oplossingen hoeven helaas niet goedkoop te zijn. Dus kijk of je de gulden middenweg weet te vinden. Dat betekent dat je vele zaken milieubewust kunt oplossen met kunststof maar in andere gevallen voor de wat meer voordelige materialen kiest. Kijk goed naar de eigenschappen van alle onderdelen die je aanschaft. Waar zijn ze van gemaakt, waar komen ze vandaan, hoe lang doe je ermee, etc. Zo kun je de beste afweging voor jezelf maken.

Veel succes met de totstandkoming van jouw milieubewuste nieuwe optrekje!

Chateau Meiland wijnen

Wijnen, wijnen, wijnen! Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen! De populaire familie van de Nederlandse televisie lanceerde afgelopen jaar hun eigen wijnmerk. Dit is natuurlijk een slimme zet maar dat is het niet alleen. Het viel goed in de smaak bij de kijkers, mensen en wijnkenners. Maar hebben we het hierbij nou over party wijnen, normale wijnen of mousserende wijnen? En hoe smaakt het nou eigenlijk? Wij gaan daar in dit artikel antwoord op geven! Wat goééééééd van ons hé?

Wat is het?

Veel mensen gaan er al vanuit dat jij wel weet waar we het over hebben maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij dit nog niet weet. We praten hierover een bekend Tv-programma. We volgen in dit programma Martien, Erica Meiland, Maxime Meiland en Montana Meiland. Ze waren bekend van het programma “Ik Vertrek”. Vanwege succes heeft de familie een eigen televisieshow gekregen genaamd Chateau Meiland. Het is een Nederlandse realitysoap. Het was een razend succes en het had gemiddeld zo’n miljoen kijker per week. Veel hé? In de het programma is te zien hoe de familie aan de slag gaat met het chateau in Frankrijk. Ze gaat het verbouwen tot een mooi bed en breakfast. Ze staan bekend om hun leuke uitspraken zoals: Wat goéééd, wijnen wijnen wijnen en wat vréééselijk! 

De wijnen

Ze hebben hun eigen wijnmerk sinds december vorig jaar. Nu vraag je je misschien af, maar waarom wijn? Dit is iets wat de familie graag doet en dit was ook veel terug te zien in het programma. Een wijntje kon bij hun zeker geen kwaad. En wat is er nou leuker dan van je hobby een beroep maken? Op de flessen staat “La Famille Meiland”. Ze hebben drie wijnmerken. Dit zijn een Merlot, Chardonnay en een rosé.

La famille Meiland Merlot

Dit is een soepel maar krachtige wijn. Het hoofdingrediënt is de “Merlot-druif” uit Bordeaux. Deze wijn is heerlijk in combinatie met een stukje rood vlees. 

La famille Meiland Chardonnay

Het is een frisse wijn! De ingrediënten waaruit de wijn o.a. bestaat zijn: perzik, ananas, peer en citrus. De wijn is soepel van smaak en is geschikt voor meerdere gelegenheden. Het is goed te combineren met een stuk gerookte vis of voor bij de borrel. 

La famille Meiland Rosé

Bij een heerlijke rosé denken mensen al gauw aan de warme zomerdagen. De ingrediënten die deze wijn bevat zijn:

  • Aardbeien
  • Frambozen
  • Rode bessen

De ingrediënten zorgen voor een fruitige en frisse smaak! Het is een lekkere wijn om buiten (in de tuin), in het zonnetje te drinken.

Enkele tips voor natuurlijke lichtinval in de keuken

Het ziet er natuurlijk erg mooi uit om een natuurlijke lichtinval in je keuken te hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je keuken er een stuk lichter uit ziet en zo ook beter tot zijn recht komt. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je graag een mooie keuken wilt hebben. Dit is daarom ook iets wat veel mensen graag willen.

Opties voor een lichtere keuken

Als je een lichtere keuken wilt hebben, heb je een aantal opties om voor te gaan. Zo kun je er voor kiezen om een lichtstraat in je plafond te bouwen of je kunt er voor kiezen om een aantal ramen te plaatsen.

Door te kiezen voor een lichtstraat in je plafond of een aantal ramen in je keuken, zorg je er voor dat je keuken er op een natuurlijke manier veel beter uit komt te zien. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je een lichtere keuken wilt hebben.

Een lichtstraat

Een optie waar je dan goed voor kunt kiezen is een moderne zadeldak lichtstraat. Dit is een grote lichtstraat in een modern jasje die er voor zorgt dat je keuken een heel stuk lichter wordt. Dat is natuurlijk erg handig om op die manier te doen.

Bij een zadeldak lichtstraat heb je wel het probleem dat deze alleen maar op een vlak dak geplaatst kunnen worden. Dit zorgt er voor dat deze niet voor elke woning geschikt zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden zodat je geen verkeerde aankoop doet. Als je meer informatie wilt, klik hier.

Door een zadeldak heb je ook erg veel licht overdag in je keuken. Dit komt omdat een zadeldak lichtstraat aan de bovenkant van je keuken zit. Dit zorgt er voor dat als de zon in het midden van de dag schijnt dat deze precies in je keuken valt.

Een raam

Het is ook een optie om door middel van een aantal ramen wat meer natuurlijk licht in je keuken te krijgen. Hierbij is het vaak het mooiste om er voor te zorgen dat je een groot raam in je keuken plaatst. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en ziet er ook nog eens heel erg mooi uit.

Het voordeel aan ramen is dat je ze vaak ook open kunt zetten. Als er iets is verbrand in je keuken of als je geen afzuigkap hebt, kan een raam ook een goede optie zijn om voor te gaan. Hierdoor zorg je er voor dat de lucht door je huis heen beter gaat ventileren.

Als je ramen hebt die open kunnen tijdens het koken, zorg je er ook voor dat de kooklucht niet door het hele huis heen krijgt. De kooklucht zal dan eerder door het raam naar buiten gaan. Als je niet zit te wachten op een sterke kooklucht in je huis als je eten aan het maken bent, kan dit één van de betere opties zijn om dan voor te kiezen.