gordijnen

Gordijnen; tegenwoordig in alle soorten en maten

Vroeger hadden veel gezinnen dezelfde soorten gordijnen. Gordijnen waren er puur voor het doel wat ze hebben, namelijk het verduisteren van de ramen waardoor jij en ik kunnen genieten van een welverdiende nachtrust. Dan wil je niet s ’ochtends in het weekend vroeg wakker worden door zonlicht wat op je gezicht schijnt.

Tegenwoordig zijn gordijnen echt onderdeel geworden van het interieur, ze zijn verkrijgbaar in de kleur die jij graag, de lengte en breedte en je kan vaak ook nog kiezen uit de transparantie of patronen bij jouw gordijnen. Veel keus dus! Alleen te veel keus zorgt ook voor hoofdbrekens bij jouw als consument, want welke gordijnen moet je nou eigenlijk kiezen? Daarom hieronder een lijstje van veel verkochte trendy gordijnen.

Inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen, ook bekend als inbetweens, zijn lichtdoorlatende gordijnen met een stokdikte die tussen gewone gordijnen en vitrages inzit. De inbetweens zijn wel transparant maar door de dikkere weving en draad is de stof voller. Met als resultaat dat je door deze inbetween gordijnen wel naar buiten kan kijken maar niet van buiten naar binnen.

Let op: in de avond met kunstlicht binnen, en alleen een inbetween gordijn voor je raam, is het wel mogelijk voor mensen om van buiten om naar binnen te kijken. Inbetweens worden daarom vaak gezien als perfecte combinatie met overgordijnen.

Overgordijnen

Overgordijnen brengen sfeer in uw huis en worden gezien als de ideale toevoeging voor uw interieur. Grijze tinten in uw interieur? Voeg een grijs overgordijn toe en maak uw interieur compleet.

Overgordijnen zijn voornamelijk voor verduistering of isolatie uitermate geschikt. De stoffen kunnen uit allerlei samenstellingen bestaan, denk bijvoorbeeld aan linnen, velours, microfiber en katoen.

Veel keus dus wat betreft stoffen en ook kleuren, want overgordijnen zijn altijd in vele kleuren te verkrijgen. Naast kleuren en stoffen worden deze gordijnen nog verder ontwikkeld met specifieke eigenschappen. Om een aantal voorbeelden te noemen: brandveiligheid, geluidsabsorbtie of isolatie.

Velours gordijnen

Velours is de Franse benaming voor fluweel maar is toch een net wat andere variant dan fluweel zelf. Velours is namelijk de gesneden variant van fluweel. Hierdoor is het heerlijk zacht. Fluweel is in vergelijking een stuk lichter in gewicht en glanzender dan velours.

De trend is tegenwoordig om velours te verwerken in gordijnen, hierdoor heb je hele zachte gordijnen in je huis hangen. Naast de zachte stof is het ook nog heel erg mooi! Het is de perfecte toevoeging voor jouw huis en heeft een luxe uitstraling.

Velours gordijnen zijn verduisterend en hebben bijna altijd een voerig om licht tegen te gaan. Een klein gaatje in een velours gordijn zorgt eigenlijk altijd voor licht vandaar dat een voering belangrijk is zodat de kans hierop minder groot is.

Verder zijn velours gordijnen verkrijgbaar in allerlei tinten en kleuren, aan jou de keus om de perfecte kleur te kiezen die jouw interieur goed aanvult.

Andere raamdecoratie

Ben je toch op zoek naar andere raamdecoratie dan gordijnen? Tegenwoordig heb je erg veel keuze. Je kan kiezen uit jaloezieën, shutters, rolgrodijnen en nog veel meer. Voor ieder wat wils zoui je zeggen, genoeg opties om je huis te decoreren zoals jij dat wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *