Zo voorkom je lekkages in huis

Zo voorkom je lekkages in huis

Waterschade is misschien wel het meest vervelende probleem in je huis dat je kan hebben. In de herfst en winter wordt de kans op lekkages vergroot. De reden is simpel, het regent gewoon meer in deze seizoenen. Waterschade kan een duur grapje worden en daarom wil je dit voorkomen. Een lekkage kan namelijk overal gebeuren. Lees hieronder enkele tips waarmee je hopelijk lekkages kan voorkomen.

Inspecteren

Lekkages bij het dak komen heel vaak voor. Wil je op tijd zijn bij een mogelijke lekkage? Dan kan je het beste je dak laten inspecteren. Het hele dak wordt dan bekeken en gecontroleerd. Hierbij kijkt de inspecteur of de dakpannen nog goed liggen bijvoorbeeld. Ziet de inspecteur iets waardoor je mogelijk een lekkage kan oplopen? Dan weet je dit op tijd en kan je bijvoorbeeld een loodgieter Utrecht inhuren om het op te lossen.

Kijk hiernaast naar de omgeving rondom je huis. Misschien staat er een grote boom waarvan de takken over je huis heen vallen. Als het dan regent, dan valt dat water weer op jouw huis. Door de takken weg te halen, zorg je ervoor dat het water in ieder geval niet op je dak komt. Dit kan natuurlijk ook iets anders zijn dan een boom. Denk daarom altijd verder dan alleen je huis.

Binnenshuis

Zelfs binnen kan zich een lekkage voordoen. Ook dit komt heel vaak voor. Denk bijvoorbeeld aan je badkamer. Het is belangrijk dat je de badkamer goed kit of laat kitten. Wanneer je kit kapot is, kan het water langzaam zakken waardoor er een lekkage in de kamer onder ontstaan. Zie je een scheur in je kit? Dan is het kapot en moet je het zo snel mogelijk weer bijwerken om lekkages te voorkomen. Hetzelfde geldt voor de voegen.

Blijf daarom controleren of de kitnaden en voegen nog goed zijn om lekkages te voorkomen. Vergeet hierbij niet ook de keuken mee te nemen in je controles. Ben je er niet op tijd bij? Schakel dan een loodgieter Tilburg in. Een loodgieter kan helpen om de lekkage te vinden en het te repareren.

Leidingen

Hoewel je de leidingen in je huis niet ziet, zijn deze wel heel belangrijk. In de winter kan het behoorlijk koud worden of zelfs gaan vriezen. Heb je buiten een kraan? Sluit deze dan in de winter af. Deze kraan kan namelijk bevriezen met als gevolg dat het misschien knapt.

Is je douche verstopt? Gooi er dan geen chemische ontstoppers bij. Chemische ontstoppers kunnen de leidingen beschadigen, waardoor het ook kapot kan gaan. Het gevolg hiervan is dat er waterschade komt. Probeer daarom alleen natuurlijke ontstoppers te gebruiken als er iets verstopt is. Op deze manier voorkom je een lekkage bij je leidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *