koken

Sous vide bak om in te koken

Om te beginnen met sous vide koken is het handig om een sous vide bak te hebben. Deze bak gebruik je namelijk om het sous vide apparaat in te zetten. Dit apparaat is vergelijkbaar met een pan maar het verschil is dat je de temperatuur heel precies kunt instellen. Hierdoor blijft er genoeg ruimte over om je gerecht klaar te maken. Zeker wanneer er meerdere gasten op bezoek komen is het handig als je meerdere vacuümzakken tegelijkertijd kunt garen. Bovendien zorg je ervoor dat het water beter kan circuleren waardoor je gerecht beter wordt gegaard. Verder is de bak van een doorzichtig materiaal gemaakt zodat je dus zelf kunt zien hoe het gerecht wordt gegaard.

Benodigdheden naast de sous vide bak

Zoals gezegd heb je naast de sous vide bak een sous vide apparaat nodig. Verder is het van belang om vacuümzakken te hebben waar je je eten in kunt doen. Deze zakken zorgen ervoor dat het garen onder de juiste omstandigheden gebeurt. Let er op dat deze zakken van goede kwaliteit zijn en niet gaan lekken in de sous vide bak ,of dat er water vanuit de bak in de zakken komt. Dat zou zonde zijn voor de kwaliteit van je gerecht. Door te investeren in een goed vacuümapparaat zorg je ervoor dat je niet tegen dit soort kwesties aanloopt tijdens het koken.

Sous vide bak en rekje

Met sous vide koken is het belangrijk dat de temperatuur constant blijft. Hier zorgt het sous vide apparaat voor waardoor het water in de sous vide bak op gelijke temperatuur blijft. Dit zorgt er voor dat je het gerecht goed gaar kunt maken. Je wilt dan natuurlijk niet dat de vacuümzak tegen de wand aan kan komen. Dit zou ervoor zorgen dat de circulatie niet meer op de juiste manier gebeurt waardoor het garingsproces niet wordt bevorderd. Daarnaast zal het eindresultaat van je gerecht niet optimaal zijn. Dit kun je voorkomen door een rek in je sous vide bak te plaatsen. Hierdoor kun je de vacuümzakken goed op plek houden waardoor de garing goed zal verlopen.

Sous vide koken met de sous vide specialist | Souvy.nl.

Precisie is belangrijk bij sous vide koken

De belangrijkste slagingsfactor voor een gerecht bij sous vide koken is dat de temperatuur goed blijft behouden. Door de juiste benodigdheden aan te schaffen naast de sous vide bak kun je hiervoor zorgen. Deze accessoires hebben allemaal als doel om voor de juiste temperatuur te zorgen. Het zou jammer zijn als je gerecht toch niet zo goed uitvalt. Verder is het voor de levensduur van de apparaten van belang om ze zo af en toe te ontkalken. Doe zo nu en dan net als bij andere huishoudelijke apparaten wat reinigingspoeder in de sous vide bak. Verder onderhoud is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *