schimmel

Wat te doen bij schimmel in huis?

Heb jij last van schimmel in je woning? Dan is dat natuurlijk zeer vervelend, want als het schimmel betreft, dan kan gesteld worden dat dit altijd van kwaad tot erger gaat. Uiteraard kun je schimmel in veel gevallen gemakkelijk verwijderen, want daar zijn verschillende producten voor tegenwoordig. Het punt is echter dat je het dan wel kunt verwijderen, maar dat de kans dan alsnog groot is dat het na verloop van tijd weer terug komt. Daarom kun je er beter voor kiezen om het probleem bij de wortel aan te pakken, in plaats van ervoor kiezen om de symptomen bestrijden. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel geven wij enkele tips.

Zorg voor een goede ventilatie

Om schimmel te voorkomen is een goede ventilatie zeer belangrijk. Het is bovendien zeer relevant om in bepaalde kamers te zorgen voor een extra ventilatie. Bepaalde kamers zijn namelijk veel gevoeliger voor schimmel. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan de badkamer. Het is belangrijk om deze te voorzien van een goede ventilatie, want voor je het weet zit de kamer vol met schimmels. Maar ook in een keuken kan er sprake zijn van veel vocht, waardoor er dus schimmel kan ontstaan. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat er schimmel ontstaat bij het kooktoestel. Wellicht is er bijvoorbeeld geen goede afzuiging en dat is natuurlijk zeer tragisch te noemen. In die gevallen kan een goede ventilatie gelukkig ook uitkomst bieden. Let wel: voordat je besluit om een goede ventilatie aan te kopen, is het allereerst belangrijk om na te gaan of dit inderdaad het probleem is. Een lekkage kan bijvoorbeeld ook het probleem zijn

Goed ontluchten (schimmel laten verwijderen)

Heb je al een goede ventilatie? In dat geval kan schimmel nog steeds ontstaan. Omwille van die reden is het dan ook aan te raden om je woning regelmatig te ontluchten. Er moeten bijvoorbeeld veel ramen in je woning zitten. Ramen die open kunnen, zodat er flink gelucht kan worden. Schimmel laten verwijderen is dan doorgaans niet meer noodzakelijk, want dit lost het probleem gemakkelijk op. Al met al zijn er dus veel zaken waar je aan kunt denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *