Zo richt je je hal stijlvol in

Ben je toe aan wat verandering in je interieur? Een van de ruimtes die je gezin en gasten als eerste zien is de hal die leidt naar de woonkamer, de keuken en andere ruimtes in het huis. Waarom zou je dan dus niet hier als eerste iets aan veranderen? Hoewel de hal vaak een kleine ruimte is, er zijn veel veranderingen die je kunt brengen aan deze kamer. In dit blog delen wij leuke tips om je hal stijlvol in te richten (net op tijd voor het nieuwe jaar).

1: een strakke ondergrond – vervang de vloer

Wat dacht je van om de vloer te vervangen met een goede en sterkere versie? De hal is een ruimte waar bovengemiddeld veel gelopen wordt, dus een vloer die bestand is tegen slijtage en makkelijk te onderhouden is, is zeer belangrijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van gietvloeren? Deze vloeren zijn relatief voordelig, heel mooi strak en omdat ze geen naden hebben heel makkelijk te reinigen. Een ideale deklaag voor je hal dus!

Een andere optie is een vloer van hout. Deze oogt net zo mooi en is ook net zo makkelijk te onderhouden. Bovendien is een hout een hippe interieur trend op dit moment, dus waarom zou je deze keuze niet overwegen?

2: kies een andere indeling voor je hal

De hal is niet alleen een ruimte waar veel gelopen wordt, het is ook een zeer praktische ruimte. Hier hang je namelijk je jas op, berg je je schoenen op, bewaar je je sleutels in een pot en check je of alles goed is voordat je de deur uit te gaat. Kortom, je dient deze ruimte op een efficiënte en praktische manier in te richten. Misschien is het dan dus wel een goed idee om te denken aan een effectievere indeling van de hal. Dit hangt natuurlijk af van de ruimte die je hebt.

Onmisbaar zijn natuurlijk een sleutelkastje, een sterke Design kapstok en een rek of kast om schoenen in op te bergen. Ook een geschikte Design spiegel op de juiste hoogte is een aanrader: zo kan je nog even in de spiegel kijken of je ready bent om naar buiten te gaan.

3: laat je hal tien malen groter lijken dan het echt is

Een nieuw likje verf kan voor een compleet nieuwe uitstraling van de hal zorgen. Heb je een kleine hal? Het beste is dan om de hal in een wat lichtere kleur te verven, zodat de hal visueel groter oogt. Een grotere, lichtere hal kun je niet alleen creëren met verf, maar ook door aandacht te besteden aan de verlichting. Zorg voor een goede basisverlichting via een krachtige plafondlamp. Extra sfeer schep je door delen van de hal met led-lampjes uit te lichten. Goede plekken om dit te doen zijn bijvoorbeeld de kapstok, de spiegel of de voordeur.

4: kies voor geometrische vormen

Geometrische vormen zijn niet alleen hip, ze zijn ook nog eens modern en heel stijlvol. Deze vormen passen perfect bij een moderne interieur, dus ook als je voor een moderne hal gaat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een spiegel in de vorm van een hexagon? Of versier de muren van je hal met wat kleine schilderijtjes of fotolijstjes in verschillende formaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *