Op zoek naar een geschikte vloer? Laat je inspireren door de mogelijkheden

De vloer is een belangrijk element in elk huishouden. Je maakt er namelijk dagelijks gebruik van. Daarom moet een vloer van topkwaliteit zijn om er intensief gebruik van te kunnen maken. Als we kijken naar vloeren dan zijn er verschillende soorten vloeren op de markt. Deze soorten kunnen van verschillende materialen gemaakt zijn. In dit artikel gaan we kijken welke vloeren geschikt zijn voor de keuken. In de keuken loop je namelijk enorm vaak. Daarnaast kan de keuken een vochtige ruimte zijn. Je moet er van alles kunnen morsen en kunnen laten vallen en de vloer moet dan nog heel blijven! Meer weten van vloersoorten is daarom best belangrijk.

Tegels van natuursteen in de keuken

Wanneer je kiest voor tegels van natuursteen als vloer voor je keuken heb je een goede kwaliteit vloer gekozen. Een natuursteen vloertegel is namelijk een natuurlijk product dat als materiaal niet veel bewerkt hoeft te worden tot het een vloer is in tegenstelling tot andere soorten materialen. Hierdoor is het dus ook een duurzaam soort vloer, waardoor je er lang van kan genieten voordat het ooit aan vervanging toe komt. Tevens zijn tegels van natuursteen makkelijk schoon te maken. Wanneer er iets op wordt gemorst laat het geen vlekken achter wanneer je dit gelijk opruimt. Ideaal als je niet de schoonste in de keuken bent!

Laminaat in de keuken

Het is ook mogelijk om laminaat te laten leggen of zelf te leggen in de keuken. Er zijn verschillende soorten laminaat. Een goedkope prijs laminaat staat meestal voor een wat mindere kwaliteit dan laminaat dat wat duurder van prijs is. Laminaat kwaliteit is belangrijk als je laminaat in de keuken wilt hebben. Een lage kwaliteit laminaat zal in meeste gevallen niet bestendig zijn door het intensieve gebruik dat de vloer in de keuken heeft. Daarom is het belangrijk om wat te investeren in de vloer van je keuken. Zo zorg je ervoor dat het laminaat in de keuken lang meegaat!

Zeil in de keuken

Een budget optie voor in de keuken is zeil. Zeil wordt al jarenlang gebruikt overal als vloer en is ideaal voor een keuken. Dit komt omdat zeil makkelijk schoon te maken is. Met een doekje is alles makkelijk af te nemen van een zeilen vloer. Het nadeel van zeil is echter dat dit niet duurzaam is. Wanneer je iets scherps op zeil laat vallen zal er in alle waarschijnlijk een snee in het zeil zitten. Als je dus met een budget werkt dan is zeil ideaal, maar het is zeker niet aan te raden voor de keukenprinses.

Hardhouten vloer in de keuken

Een hardhouten vloer in de keuken is geen goed idee. Een hardhouten vloer is namelijk de vloer onder de vloeren. Deze heeft veel aandacht nodig en moet vaak onderhouden worden om de prestige omhoog te houden. Een hardhouten vloer kan daarbij snel beschadigd worden en dat is enorm zonde. De vloer is namelijk enorm mooi in vergelijking met een laminaat vloer.

Tapijt in de keuken

Tapijt in de keuken is ook geen goed idee. Dit komt omdat je in de keuken veel kan morsen en er altijd intensief bezig bent. Het schoonmaken van tapijt is een moeilijke klus en vaak moet dit professioneel gedaan worden. Het is daarom geen ideale vloerbedekking voor in de keuken. Wel kan je in de keuken gebruik maken van een tapijtloper. Dit is een tapijt dat je op de grond onder de gootsteen legt en is voornamelijk voor huishoudens die geen vaatwasser hebben maar handmatig de afwas doen. Zo druppel je niet op de vloer maar op de loper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *