Gereedschap

Welk merk elektrisch gereedschap is het beste

Vooral wanneer je draadloos elektrisch gereedschap wilt aanschaffen, is het logisch om voor een merk te gaan en daarbij te blijven. Je hoeft je dan immers geen zorgen te maken over de verschillende soorten accu’s die er gebruikt kunnen worden, de verschillende werkwijzen van de merken om dingen te doen en al het andere gedoe dat een rol kan spelen bij het ‘mixen en matchen’ van gereedschappen.

Veel merken voor elektrisch gereedschap

Er zijn veel bedrijven die elektrisch gereedschap produceren, zowel voor professionals als voor de standaard DHZ huiseigenaren. Er is een reden waarom de herkenbare namen degenen zijn die veelal al heel lang bestaan. Met hun jarenlange ervaring en feedback zijn ze immers in staat geweest hun bedrijven te vormen en vorm te geven, waardoor ze flink in een behoorlijk competitieve industrie vooruitkwamen.

De belangrijkste gereedschap merken die in Nederland verkrijgbaar zijn, bestaan zo’n beetje (in alfabetische volgorde) uit: Black & Decker, Bosch, DeWalt, Makita, Metabo en Skill.

De vraag welk merk elektrisch gereedschap het beste is, is echter moeilijk te beantwoorden. Het antwoord op deze vraag zou dan ook als ‘het hangt ervan af’ gekenmerkt kunnen worden. Het hangt natuurlijk af van het niveau van jouw werk en van het soort werk dat jij voornamelijk uitvoert.

Gereedschap voor lichte en zware klussen

Als jij bijvoorbeeld een professional bent die bijna dagelijks elektrisch gereedschap gebruikt, dan zou je echt wel voor één van de merken voor de zwaardere klussen zoals DeWalt of Makita willen kiezen.

Aan de andere kant is het zo, dat als jij een doe-het-zelver bent die af en toe even een foto moet ophangen of wat andere lichtere projecten uit zou willen voeren, een merk als Black & Decker of Skill dan ook heel goed zijn werk zal doen. Bij Gereedschappengids kan je trouwens allerlei testen van elektrische powertools teruglezen.

Blijf het liefst bij één merk

Zoals we al in de inleiding aan hadden gegeven, is het zo dat als het om accugereedschappen gaat, je maar beter zoveel mogelijk bij één merk kan blijven. Dat komt omdat deze accu’s net zo duur zijn, zo niet nog meer kosten dan de gereedschappen zelf!

Door vast te houden aan één merk en één voltage zou je zelfs ‘kale gereedschappen’ zonder accu’s kunnen aanschaffen om zo geld te besparen. Maar let op: deze accu’s zijn nog steeds verbruiksartikelen, dus je zult op een gegeven moment absoluut een nieuwe moeten kopen.

Het 18V draadloze platform

18 volt is overigens het populairste voltage en alsook het veelzijdigst. Dus als jij voor een 18V accuplatform kiest, dan heb je keus uit de grootste selectie van elektrische powertools.

Internationaal wordt er in veel testen en door veel professionals aangegeven dat het 18V Makita draadloze platform dan de beste mogelijkheid is om voor te kiezen. Want naast de enorme hoeveelheid productlijnen die Makita heeft, wordt er ook vaak gezegd dat Makita de best presterende, duurzame borstelloze motoren heeft.

Meer info over Makita

Hoewel een Makita product soms wat duurder dan andere merken op de markt kan zijn, hebben de gereedschappen van Makita meestal wel een langere levensduur van hun accu. Dit komt door hun unieke computerbesturing met sterbeveiliging, een communicatiesysteem dat ervoor zorgt dat ze niet oververhit raken, of te veel ontladen en overbelast raken. Daardoor zijn deze zeker ideaal voor alle belangrijke woningverbetering klussen door zowel professionals als doe-het-zelvers.

Over Makita is verder nog te melden, dat dit een wel heel bekend Japans gereedschapsmerk is dat al in 1915 opgericht werd, maar tot 1958 niet als het elektrische gereedschapsbedrijf herkenbaar was dat we vandaag de dag kennen. Plus dat haar kwaliteit zo hoog is omdat Makita miljoenen investeert om continu hun state-of-the-art technologie te kunnen garanderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *