duurzaam schoonmaken

Duurzaam schoonmaken

Er wordt dagelijks overal ter wereld schoongemaakt. In schoonmaakmiddelen zitten veel chemicaliën en zijn niet milieuvriendelijk. Dit leidt tot allerlei milieuproblemen als er geen verandering komt. Daarom is het belangrijk om zo duurzaam mogelijk schoon te maken, in dit artikel gaan we je daarvoor een aantal tips geven.

Zelf schoonmaken of niet

Je kan natuurlijk ook kiezen of je zelf wilt schoonmaken of niet, als je zelf geen zin of tijd hebt om schoon te maken dan kan je ook een persoon of bedrijf daarvoor betalen en inhuren. Als je een bedrijf of persoon gaat inhuren om schoon te maken, onderzoek dan wel of ze duurzame en milieuvriendelijke producten gebruiken zoals Avital schoonmaak in Breda. Als je wel zelf wilt schoonmaken op een duurzame en milieuvriendelijke manier dan is het belangrijk om daarvoor goede producten te kopen en je van bepaalde dingen bewust te zijn die we in de komende alinea´s gaan bespreken. 

Nodig of niet?

Met schoonmaken zijn veel dingen vaak overbodig, je denkt dat het nodig is maar het is gewoon aangepraat of het is niet in de mate dat het gebruikt wordt nodig. Bijvoorbeeld bij het gebruik van afwasmiddelen gebruik je al snel te veel. Probeer hier zo goed mogelijk op te letten. Als je het toilet gaat schoonmaken is chloor ook niet nodig. Als je, jouw toilet regelmatig schoonmaakt is dat voldoende. Voor het schoonmaken van spiegels en ramen is water en een beetje afwasmiddel ook al voldoende, je hebt geen 5 extra chemische producten hiervoor nodig. In sommige gevallen is alleen water al voldoende om bijvoorbeeld een spiegel of tafel schoon te maken. Als je dit ook bijhoudt is een schoonmaakmiddel hierbij niet nodig. Probeer ook zo weinig mogelijk warm water te gebruiken, dit kost namelijk ook weer energie. Probeer in het algemeen ook te besparen op het water. 

Beter gebruiken en weggooien

Buiten het doseren van schoonmaakmiddelen is het ook belangrijk dat je goede schoonmaakmiddelen aanschaft. Je hebt veel ecologische schoonmaakmiddelen die milieuvriendelijk zijn en biologisch afbreekbaar. Let ook op dat deze producten een keurmerk hebben, zo weet je zeker dat je goede schoonmaakmiddelen koopt. Na het aanschaffen en gebruiken van de schoonmaakmiddelen is het goed weggooien natuurlijk ook erg belangrijk.

Gooi een sopje altijd in de toilet of gootsteen en nooit op straat of in de tuin etc. Ook is het belangrijk dat je de lege verpakking scheidt en het laat recyclen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *