Tuin

Tuin aanpakken? Zo doe je dat!

Behalve heel veel liefde heeft je tuin ook een fatsoenlijk plan nodig. Zo weet je zeker dat er aan de uitvoering absoluut niks zal schorten!

Want al die wilde ideeën van jou over je tuin, zijn die wel allemaal haalbaar? Misschien wel, misschien niet. Maar daar moet je niet te hard over piekeren; hoe lang het ook zal duren, uiteindelijk komt je groene oase er precies uit te zien zoals jij wilt. Breng echter wel structuur aan in je werkzaamheden! Hieronder lees je precies hoe je dat moet doen.

Plan maken

Allereerst moet je jezelf helemaal vrij laten om ongestoord ideeën te genereren voor je tuin en die op te schrijven. Niet ieder idee hoeft een goeie te zijn maar dat maakt op dit punt nog even helemaal niks uit. Het gaat er nu om dat je in kaart brengt wat je allemaal met je tuin wilt gaan doen.

Heb je dat mooi overzichtelijk? Dan is het tijd om wel kritisch te zijn! Ga bij al je plannen na of ze haalbaar zijn op basis van tijd en geld. Krijg je wat je wilt doen wel af voor de deadline die door het seizoen ofwel jezelf is gesteld? En past dat allemaal binnen je budget? Behalve dit dien je je ook af te vragen hoe relevant iedere klus is. Zodra je deze criteria op je ideeën hebt losgelaten, kom je al gauw op een shortlist uit. Zet de klussen die hierin beschreven staan in een logische volgorde en je bent klaar om los te gaan!

Benodigdheden

Het behoeft geen uitleg dat je nog wel even de materialen die voor iedere klus vereist zijn aanschaft bij je plaatselijke bouwmarkt of tuincentrum. Hier vind je ook alle gereedschappen die je nog mist en niet kon lenen uit je directe omgeving. Uiteraard gun je je tuin alleen de hoogste kwaliteit die alleen kan worden geboden door de beste merken. Op zowel Gardena als Hozelock en Einhell kun je gelukkig blind vertrouwen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *