interieur

Maak van je huis een thuis

Een huis, dat is iets heel anders dan een thuis. Een huis, dat kan van iedereen zijn. Een thuis, dat is van jou, en jou alleen. Je loopt er binnen en je voelt je er thuis. De sfeer is goed, je voelt je er in je element en het hele huis lijkt perfect bij je te passen.

Hoe doe je dat?

Zeker als je net in een nieuw huis bent gaan wonen, kan het soms voelen alsof je op vakantie bent. Ja, je hebt een huis, en al je spullen staan erin. Maar je er echt thuis voelen? Dat kan best een tijdje duren. Neem die tijd ook rustig, het is helemaal niet raar dat je je in het begin nog een beetje een vreemde voelt in je eigen huis. Je moet nog wennen, bent je oude huis nog gewend, en loopt je waarschijnlijk geregeld rot te zoeken naar al je spullen.

Woon je al een tijdje in je huis, maar voelt het nog steeds niet echt als je thuis? Dan is het wel zaak om actie te ondernemen, Vaak zijn er maar kleine aanpassingen nodig om je huis een thuis te laten worden. Kijk bijvoorbeeld eens goed om je heen. Hoeveel spullen zie je waar je ook echt een band mee hebt? Zeker als je net nieuwe meubels hebt gekocht, kan het zomaar zijn dat je je eerder in een showroom waant dan in je eigen huis. Misschien had je je wel voorgenomen om je nieuwe woning netjes en strak te houden, en er niet te veel ‘dingetjes’ in neer te zetten. Een prima voornemen, maar niet als dat betekent dat je je niet thuis voelt in je eigen huis. Zo hier en daar een mooie foto of een bijzonder souvenir geeft je huis een beetje extra sfeer en zorgt ervoor dat je je er echt thuis gaat voelen.

Warmte

Voelt je huis zelfs met wat persoonlijke accessoire nog steeds kil en niet echt als jouw huis aan? Dan is het misschien goed om eens kritisch naar je inrichting te kijken. Is jouw woning huiselijk ingericht, of juist wat kil? Een castle stones vloer kan een huis een heel gemoedelijke uitstraling geven, en dat beetje extra karakter dat je nu misschien mist. Ook landelijke accessoires kunnen die uitwerking hebben. Kijk goed naar wat jij mooi vindt, niet naar wat de woonmagazines je voorschrijven. Jij bent tenslotte degene die in jouw thuis woont, en zich er volledig om zijn gemak moet voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *