Amysoft

Hoe werken waterontharders?

Waterontharders voor thuisgebruik, zijn toestellen die calcium, magnesium en andere mineralen uit het drinkwater verwijderen. Harskorrels in de ontharder vangen het calcium en magnesium op en ruilen ze voor natrium of kalium. Zodra de harskorrels vol calcium en magnesium zitten, verwijdert een sterk geconcentreerde zout- of kaliumoplossing het calcium en magnesium uit de korrels. Na het passeren van de korrels wordt de resulterende chlorideoplossing een afvalstroom die door de afvoer en uiteindelijk in het milieu terechtkomt.

Voordelen van waterontharding 

  • Voorkomt de opbouw van mineralen (kalkaanslag)
  • Verlengt de levensduur van waterverbruikende toestellen
  • Vermindert of voorkomt minerale vlekken op glaswerk
  • Verminderd droge huid na het douchen

Wat is zacht water?

Water bevat van nature een verscheidenheid aan mineralen zoals calcium en magnesium. Of een watervoorziening als “hard” of “zacht” wordt beschouwd, hangt af van hoeveel van deze mineralen zich in uw water bevinden. Zacht water bevat minder calcium en/of magnesium dan hard water.

Moet ik mijn water ontharden?

Het is niet verplicht om je water te ontharden. De beslissing om te ontharden is een persoonlijke keuze die invloed kan hebben op je huis en het milieu. Als de hardheid van je water te hoog is, dan heb je misschien een waterontharder nodig om ervoor te zorgen dat je toestellen goed werken en om de smaak, de geur of het uitzicht van je water te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *