Ontstopping

Ontstoppingsdienst inschakelen bij verstoppingen

Wanneer huiseigenaren aan de term “verstopping” denken, associëren zij dit onmiddellijk met afvoeren. Verstoppingen die afvoeren in keukens en badkamers afsluiten behoren tot de meest voorkomende problemen waar loodgietersbedrijven mee te maken kunnen krijgen. Maar ook andere onderdelen van het loodgieterswerk in huis kunnen last hebben van vervelende verstoppingen, zoals de waterleidingen die water naar u toe brengen.

De oorzaak van de verstopping ontdekken

Deze verstoppingen ontstaan meestal door een opeenhoping van mineralen aan de binnenkant van de leidingen als gevolg van onzuiverheden in de gemeentelijke watervoorziening. Om de exacte oorzaak te ontdekken is het verstandig om een loodgieter of een ontstoppingsdienst in te schakelen.

Wat te doen bij een verstopping

Alvorens een van deze reparatiemethoden toe te passen, zullen loodgieters controleren of er geen defecte armatuur of verstopte kraanbeluchter is die het probleem veroorzaakt. Nadat ze hebben vastgesteld dat een verstopte waterleiding de boosdoener is, kunnen ze deze methoden gebruiken:

Leidingen verwijderen en schoonmaken 

De loodgieters lokaliseren de leidingen met de verstoppingen en maken ze los van de rest van het loodgieterswerk. Vervolgens gebruiken ze krachtige reinigingsmiddelen om de aanslag van binnenuit grondig te verwijderen, waarna ze de leiding weer op zijn plaats leggen en de watertoevoer testen.

Overweeg de installatie van een waterontharder

Als de aanslag die uw waterleidingen verstopt heeft, afkomstig is van hard water (water met een hoog mineralengehalte), moet u overwegen een waterontharder voor uw hele huis te installeren om dit probleem in de toekomst te voorkomen. Uw loodgieter kan u helpen de installatie te plannen en een model te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *