Hoe kun je besparen op jouw zakelijke energierekening?

Heb je in jouw bedrijfspand de nodige apparatuur staan? Dan heb je al snel met flinke energierekeningen te maken. Door op deze energierekeningen te besparen, kun je een (veel) hogere winst gaan boeken. Maar, op welke manier kun je nou besparen op jouw zakelijke energierekening? Je leest het hieronder.

Vraag advies aan jouw energieleverancier Heb je een energiecontract afgesloten bij bijvoorbeeld Energiedirect.nl? Dan kun je direct die energieleverancier contacten ten behoeve van advies. Een energieleverancier weet als geen ander op welke manieren je energie kunt besparen. Het levert hen uiteindelijk minder geld op, maar ook de energieleveranciers moeten voldoen aan bepaalde milieudoelen. Door advies aan jouw energieleverancier te vragen, kunnen jullie elkaar in feite helpen.

Investeer in zuinige apparaten

Ga je een nieuwe machine kopen? Of moet je bijvoorbeeld nieuwe computers kopen? In beide gevallen is het aan te raden om te investeren in zuinige apparaten. Dergelijke apparaten kosten mogelijk net iets meer, maar je kunt met dergelijke apparaten wel de nodige energie besparen. Dat leidt, ook op de lange termijn, tot een fikse besparing.

Creëer bewustzijn bij jouw medewerkers

Ook is het advies om bewustzijn bij jouw medewerkers te creëren. Als zij bewust zijn van alle energieverspilling, gaan zij hier mogelijk eerder iets aan doen. Dat is erg wenselijk, aangezien je dan met z’n allen op die manier direct het energieverbruik flink naar beneden kunt schroeven.

Heb je buitenlandse medewerkers in dienst? Wijs hen dan eens op ‘energy compare Netherlands’. Als zij zelf zien hoeveel je wel niet aan energie kwijt bent, schrikken ze zich mogelijk een hoedje. Ook op die manier kun je het bewustzijn bij jouw medewerkers creëren.

Onder aan de streep is het vooral een kwestie van samenwerken, logisch nadenken en bewust werken. Ook al weet je maandelijks voor bijvoorbeeld 20 euro te besparen, is dit maandelijks toch een besparing van 240 euro. Ondertussen ben je ook nog eens goed voor het milieu bezig, samen met al jouw medewerkers!

photo of wind turbines on green grass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *