keuken handgrepen

Welke keuken handgrepen zijn er?

Wanneer we onze keuken willen vernieuwen, krijgen we te maken talloze keuzes op het gebied van design, functionaliteit en esthetiek. Zo zijn er geïntegreerde keuken handgrepen, profiel-handgrepen en vele andere, wellicht voor ons, onbekende modellen.

Handgrepen keuken

Deuren met profielgrepen zijn onderdeel van het concept van handgreeploze keukens. Ze worden langs de bovenrand van de deur of ladefront geïnstalleerd, waardoor een enkel element ontstaat dat vanaf elk punt comfortabel kan worden geopend. Het is resistent, gemakkelijk schoon te maken en kan worden gecombineerd met de rest van de keukenelementen. Ze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geïnstalleerd, zoals vereist door de opening van de keukenkast zelf, of het nu gaat om lage, hoge of kolommodules, die horizontale en verticale lijnen genereren die typerend zijn voor een hedendaags ontwerp.

Hangdreeploze Gola-profiel

Het Gola handgreeploze systeem bestaat uit een J- en C-vormig profiel dat zowel horizontaal als verticaal in de keukenmodules wordt gemonteerd. Horizontaal wordt het J-vormige profiel geïnstalleerd in het bovenste deel van de lage module en het C-vormige profiel tussen laden en laden, zodat zowel de bovenste als de onderste lade kunnen worden geopend door toegang te krijgen vanuit hetzelfde profiel. Bij kolommeubilair worden de gola-profielen verticaal geïnstalleerd, zodat de kolommen van elkaar gescheiden zijn om hun breedte op te vangen.

Esthetiek van handgrepen

Wat het esthetische deel betreft, kunnen de afwerkingen van het gola-profiel contrast, uniformiteit of zelfs helderheid aan het keukenontwerp geven. Veelal zijn handgrepen zwart, wit en staal, hoewel ze ook te zien zijn in koper, goud en zelfs in enkele felle kleuren. Vooral zwarte handgrepen zijn de laatste tijd erg populair.

Een gola-profiel is een van de keukengrepen die het meest worden gebruikt in minimalistische keukens. Het zijn greeploze meubels die een minimale opening laten om eraan te trekken en ze te openen. Ze zijn vaak duurder dan andere systemen, maar de esthetische impact is optimaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *