Tafelkleed

De tafel dekken met een wit tafelkleed

Hou je van koken en komen er regelmatig gasten mee-eten? Dan wil je natuurlijk wel wat extra’s voor je tafel. Om het eten nog lekkerder te laten smaken, is een aangeklede tafel zeker geen bijzaak. Een mooi tafelkleed, elegant servies en stijlvolle wijnglazen maken de tafel helemaal af, waardoor het eten nog lekkerder smaakt.

Een tafelkleed biedt meer dan alleen bescherming

Tafelkleden bieden bescherming aan je tafel. De eettafel heeft dan ook veel te verduren. Het bestek kan krassen achterlaten, een deukje met een kopje is zo gemaakt of een glas wijn dat omvalt zorgt voor vervelende vlekken op je tafel. Door de tafel te dekken met een tafelkleed, is je tafel goed beschermd tegen eventuele gebruikerssporen. Daarnaast ziet je tafel er ook een stuk gezelliger en verzorgder uit met een tafelkleed. Geef je een chique etentje? Dan is een wit tafelkleed een uitstekende keuze. Witte tafelkleden geven rust en vormen een uitstekende basis voor jouw tafel. Daarom kan de tafel ook prima gedekt worden met een wit tafelkleed wanneer je juist een informeel etentje geeft. Door gebruik van vrolijke accessoires wordt jouw tafel helemaal het einde.

Het juiste servies, bestek en de mooiste glazen

Naast een tafelkleed, draagt ook het servies, bestek en glaswerk een belangrijke bij aan de perfecte tafel. Bij een wit tafelkleed kun je uitstekend kiezen voor een servies in andere kleuren, zeker wanneer het om een feestelijk of informeel etentje gaat. Voor het formele etentje is het belangrijk dat je ook het bestek op de juiste wijze neerlegt. Is er voor elke gang een nieuw bestek aanwezig? En staan er naast wijnglazen ook waterglazen op de tafel. De aankleding maakt immers jouw etentje nog beter!

Extra decoratie

Nu je tafel mooi gedekt is, kun je nadenken over de extra decoratieve elementen. Een gezellig bloemetje, kaarsen of servetten in luxe servethouders om je tafel nog even wat mooier aan te kleden. Kies ook je decoratie met precisie. Ga voor één kleur om het rustig te houden of spring uit de ban met verschillende vrolijke kleuren om het geheel nog feestelijker te maken. Wat je ook gaat koken, met de feestelijk aangeklede tafel is jouw etentje zeker een succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *