keukentrends 2020

Keukentrends van 2020

De keukentrends van 2020 zijn door trendforecaster Monique van der Reijden in de kaart gebracht. Monique is onder andere bekend als jurylid van het TV programma Designdroom en heeft de nodige ervaring als het gaat om trends voorspellen in de keukenwereld. Wij hebben de voorspellingen van Monique in ieder geval op een rijtje gezet zodat jij weet wat je kan verwachten bij de keukenboer!

Zachte en rustige kleuren

Deze trend is niet helemaal nieuw , maar nog steeds razend populair. Rustige kleuren en natuurlijke materialen zorgen er voor dat de keuken de plek is waar mensen zich echt thuis kunnen voelen. Het maken van deze natuurlijke materialen is steeds makkelijker geworden door de nieuwste hightechmaterialen en -technieken. Terazzlooks, 3D-printers, spiegelende materialen, etc. Dit maakt het allemaal makkelijker om jouw keuken een rustige en natuurlijke look te geven en zal dan ook nog belangrijker worden in 2020!

Eternal Rocks

De Eternal Rocks-trend gaat een belangrijke rol spelen in 2020. Soberheid, geometrie en duurzaamheid van deze kenmerken en zorgen er voor dat je keuken een rustige uitstraling heeft waar jij kan ontsnappen van alle drukte in het dagelijks leven. In Eternal Rocks worden beton, hout, marmer en steen gecombineerd met accentkleuren als terra en blauw. Er wordt aandacht gegeven aan de duurzame materialen en hoe zuinig we moeten zijn op onze wereld, dit gaat dus mee in het beeld dat steeds vaker in het nieuws komt.

Soft Reflections

Om nog verder op de trend van duurzaamheid in te gaan worden er oplossingen gezocht met hightech en futuristische materialen. Met Soft Reflections zien we spiegeling, gekleurd glas en lichtreflecties. Dit wordt gecombineerd met zachte stoffen, nude tinten en pastels. Om met al die transparantie toch wat privacy te creëren zijn schermen en nisjes een opvallende trend in 2020. Zo kan je makkelijk en leuk het nieuwe decennium ingaan met een keuken die lijkt als nieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *