5x ‘must haves’ van de toko!

Rijst vellen, rijstnoedels, panko en smaakmakers. De toko is een fantastische plek voor iedereen die houdt van aziatisch koken. Toch zijn er nog veel mensen nog nooit in een toko geweest terwijl ze wel van de Aziatische keuken houden. Daarom geven we je graag een paar toko tips. Deze dingen kun je overigens ook online bestellen bij een online toko als je geen winkel in de buurt hebt, of gewoon geen zin hebt om hier heen te gaan. Dit zijn de absolute must haves.


Rijst noedels


Rijst noedels zijn een absolute must have en een klassieker. Rijstnoedels kun je overal voor gebruiken. Als hoofdbestanddeel in een wokje, als bijgerecht, als lunch in een noedelsoepje of als vulling voor loempia’s en spring rolls. Je kunt ongelooflijk veel met deze lekkere noedels. Noedels van de toko zijn overigens altijd lekkerder dan die uit de supermarkt en zijn zeker het proberen waard.


Rijst vellen


Over spring rolls gesproken, daar heb je rijst vellen voor nodig. Met deze vellen kun je heerlijke, lichte en gezonde wraps maken. Je kunt ze overal mee vullen. Een klassiek voorbeeld is met rijstnoedels, groenten en garnalen. Daarna dip je ze lekker in soya saus of sweet chilli saus.


Panko


Panko is eigenlijk gewoon een soort paneelmeel met een erg knapperige en luchtige textuur. Je kunt hier alles mee paneren en frituren om er een lekker en super krokant laagje omheen te creëren. Wederom is een klassiek voorbeeld om dit te doen met garnalen.


Smaakmakers


De Aziatische keuken is bekend om een hoop fantastische smaakmakers. Soya saus is een absolute klassieker en past bij alle boven genoemde voorbeelden. Daarnaast kun je soya saus om veel andere verrassende manieren gebruiken in ieder soort gerecht. Een andere populaire smaakmaker is sambal. Maar in een toko zul je veel meer verschillende varianten vinden. De meest ‘basic’ sambal is sambal oelek. Daarnaast heb je ook nog wat mildere varianten zoals badjak en manis. Sambal mains is zelfs een beetje zoet door de toevoeging van suiker. Kijk eens goed naar alle opties, er zit er zeker een tussen die mild genoeg of juist pittig genoeg is voor jouw smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *