Een gezonde groene smoothie

Veel mensen hebben moeite met het binnen krijgen van voldoende groenten. Daarnaast is het erg makkelijk om ongezonder snacks te kiezen wanneer je trek hebt. Toch is er een hele makkelijke manier om beide deze problemen op te lossen. Namelijk met een gezonde smoothie met spinazie. Deze maak je erg gemakkelijk, vult goed en geeft je een extra boost aan groenten. Afvallen met koolhydraatarme recepten is een tegenwoordig een populair dieet. Een groene smoothie past hier ook erg goed bij, omdat je zo de lunch of een snack kunt vervangen met een gezond alternatief boordevol groenten.

Ingrediënten

Een groene smoothie kun je volledig aanpassen naar je eigen smaak. Maar het idee van deze smoothie is wel dat groente het belangrijkste bestanddeel is. Dit kan dus spinazie of boerenkool zijn, of een combinatie van beide. Daarnaast voeg ik graag wat fruit toe voor een zoetere smaak. Om de textuur van de smoothie zo optimaal mogelijk te maken gebruik ik graag een combinatie van één soort vers fruit en één soort bevroren fruit. Daarnaast kun je nog avocado toevoegen om de smoothie romiger te maken en wat gezonde vetten toe te voegen. Zo kun je de smoothie helemaal naar eigen smaak samenstellen.

Probeer het bijvoorbeeld zo:

Mocht je toch moeite hebben om zelf een lekkere combinatie te bedenken, vertel ik je graag mijn favoriete recept. Deze bevat (soja)melk, bevroren mango, één verse en rijpe banaan, een halve avocado en een hoop spinazie. Om te zorgen dat je geen klontjes krijgt van de bevroren mango begin je met alleen het bevroren fruit en wat melk in je blender. Dit blend je eerst glad tot een papje zonder klontjes. Hierna kun je meer melk, de banaan en de avocado toevoegen. Wanneer dit ook geblend is kun je in een aantal rondes handjes spinazie toevoegen tot je de gewenste dikte of hoeveelheid smoothie hebt bereikt.

Op deze manier heb je een enorm lekkere en goed gebalanceerde smoothie. Een beetje zoet door het fruit. Veel vitaminen en goede voedingsstoffen uit het fruit en de groenten. Een beetje eiwitten uit de (soja)melk en wat gezonde vetten uit de avocado die je ook helpen om een verzadigd gevoel te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *