kamerplanten

Top 3 leukste klimplanten

Ben je opzoek naar een echt unieke kamerplanten? Klimplanten groeien geheel naar hun eigen zin een kant op. Natuurlijk kun je de plant wel sturen zoals je wilt. Bovendien staan ze erom bekend dat ze veel koolstofdioxide omzetten in zuurstof, waardoor je makkelijker kan concentreren. Met deze klimplanten voor binnen zit je in ieder geval goed!

Lippenstiftplant

De lippenstiftplant is een uit Java afkomstige plant die tot wel één meter lange takken kan vormen. Aan het uiteinde van deze takken komen buisvormige planten die aan de buitenkant rood en aan de binnenkant een geelachtige kleur hebben. Hoewel de lippenstiftplant op zichzelf al een schitterende kamerplant is, is de Twister variant nog mooier. Hierbij heeft de plant een gekruld blad wat in combinatie met de bloemen een verrukkelijk aanzicht is.

Epipremnum Scindapsus

Deze kamerplant is zeer makkelijk te verzorgen. Ideaal dus voor een drukke levensstijl. Met zijn unieke bladeren met diverse tinten en patronen op de bladeren zal hij niet snel misstaan in je huis. Volgens de Grieken brengt de plant ook geluk. Het zou zijn eigenaar geld en blijdschap op moeten leveren. Het is echter wel verstandig om deze plant buiten bereik van je huisdieren te houden. De plant kan namelijk giftig zijn voor dieren.

Philodendron

De Philodendron vindt zijn oorsprong in de tropische regenwouden Midden en Zuid-Amerika. In deze regenwouden banen de planten zich via de stammen van bomen een weg naar het schaarse zonlicht. De naam van deze plant is letterlijk ‘Houden van boom’. Vanwege de aard van deze kamerplant is hij makkelijk in de verzorging. Het zijn vrij sterke planten waardoor het niet erg is als je ze een keertje vergeet water te geven. Ook deze plant komt voor in verschillende uitvoeringen, denk bijvoorbeeld aan een variant met rode bladeren of wit gestreepte bladeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *