3 tips om je keuken schoon te houden

Je keuken schoon houden kan soms een grote klus zijn, één keer kokkerellen en je bent even lang bezig met het schoonmaken van de keuken als dat je bezig was met het koken. Daarom geven wij je enkele handige tips om er voor te zorgen dat het schoonmaken en schoonhouden van je keuken minder tijdrovend is.

Het fornuis of de kookplaat

Wanneer je iedere dag je fornuis / kookplaat schoonmaakt is het een kleine klus om dit na het koken even schoon te vegen. Als je hier echter te lang mee wacht gaan etensresten en spetters vet hardnekkig vast zitten en ben je veel langer bezig om het schoon te krijgen. Na het eten dus, scheelt je later nog meer werk.

De vloer en het aanrechtblad

De keukenvloer kan er al snel vies uitzien, evenals het aanrecht. Zorg er daarom voor dat deze goed schoon blijven, dan hoef je niet zo veel te stofzuigen. Indien er mensen met schoenen aan door het huis heen lopen kan een schoonloopmat een goede aankoop zijn om ervoor te zorgen dat vuil van buiten niet door het hele huis (en dus ook de keuken) verspreid wordt.

Vuile vaat laat een aanrecht er heel snel slordig uitzien, net als etensresten. Na het opruimen van de vaat is het dus belangrijk om het aanrechtblad goed schoon te maken. Hoe je dit het beste doet is afhankelijk van het materiaal van het aanrechtblad. Wel even iedere dag een ander vaatdoekje, anders verspreid je de oude bacteriën weer over het aanrecht.

De afwasmachine

Er kan veel misgaan bij afwasmachines, indien er hard water in de regio is kan dit bijvoorbeeld kalkaanslag veroorzaken waardoor de vaatwasser niet meer optimaal sproeit. Ook zit er een filter in de vaatwasser waar voedselresten in terecht kunnen komen. Maak dit wekelijks even schoon door het filter er in zijn geheel uit te halen en goed te reinigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *