Klussen in eigen huis met elektra

Ben je van plan om klussen uit te voeren in je eigen huis die te maken hebben met elektra? Wees er dan van bewust dat je dit op een veilige manier moet doen. Kleine elektra klusjes kun je eenvoudig zelf doen maar grotere kun je misschien beter laten doen door een professioneel opgeleide elektricien. We hebben een paar stappenplannen voor je gemaakt hoe je sommige elektra klussen kunt uitvoeren. Zo is het een stuk makkelijker en ook nog eens veilig.

Stopcontact aansluiten

Als je te weinig punten hebt waar je je elektrische apparaten op kwijt kunt kun je ervoor kiezen om meer stopcontacten aan te sluiten. We beginnen eerst met de voorbereiding. Schakel het stroom volledig uit. Neem de stroomkabel en verwijderd het mantel met een mes of een speciaal voor hier bedoelde tang. Zo voorkom je dat er beschadigingen ontstaan wat gevaarlijk kan zijn. Dan snijden we een stuk van de blauwe en de bruine draad. De groen gele laat daarna los. Maak gebruik van een striptang om de omhulsel te verwijderen. De blootgelegde aders kun je nu bevestigen in het stopcontact. Zorg ervoor dat de groen gele draad in het midden van het aardingssymbool terecht komt. Nu is het een kwestie van de inbouwdoos in de muur te stoppen. Deze schroef je vast met twee schroeven. Dan kan boven en onder of aan de zijkanten. Monteer tot slot de beschermkap en je bent klaar. Zet het stroom weer aan en test of je de stopcontact werkt. Elektra kopen? Je kunt terecht bij Voordeel Elektra

Lamp ophangen

Als je een lamp wilt ophangen is de eerste stap het uitzetten van de elektriciteit. De tweede stap is het strippen van de draden. We beginnen met de draden die je uit het plafond ziet komen. Strip ze zo’n 5 tot 7 mm. Bevestig ze in een kroonsteentje en schroef ze vast. Dan is het tijd om de dragen van de lamp aan het kroonsteentje te bevestigen. De blauwe moet bij de blauwe en de gele bij de gele. De bruine draad moet tegenover de zwarte komen. Als laatst hangen we de lamp op, schroef deze vast met behulp van de beugel die aan het plafond hangt. Je kunt nu genieten van je nieuwe lamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *