Het belang van vitamine D

Zoals je waarschijnlijk weet, heeft het lichaam vitaminen en mineralen nodig om sterk en gezond door het leven te gaan. Een voorbeeld van een belangrijke vitamine, is vitamine D. Vitamine D is een belangrijke vitamine, omdat het bijdraagt aan het goed functioneren van verschillende aspecten van het lichaam. Vitamine D krijgen wij voornamelijk binnen via het zonlicht en amper in voeding. Doordat vitamine D lastig via voeding binnen te krijgen is, zit een tekort aan vitamine D er snel in. Ben jij benieuwd naar meer informatie over het belang van vitamine D en hoe je ervoor zorgt dat je er voldoende van binnenkrijgt? Lees dan snel verder!

Wat is vitamine D?


Vitamine D behoort tot de vetoplosbare vitamines en wordt voornamelijk aangemaakt via zonlicht. In Nederland schijnt de zon weinig en zwak. Wanneer jij voor jouw beroep ook voornamelijk binnen moet zitten, bestaat de kans groot dat je een vitamine D tekort zal krijgen.

Waar is vitamine D goed voor?


Vitamine D is een vitamine met meerdere functies. Allereerst speelt het een rol bij het verbeteren van de weerstand en onderhoudt het jouw immuunsysteem. Met een tekort aan vitamine D, zal je dus zwak en ziek gaan voelen. Vitamine D is ook verantwoordelijk voor de aanmaak van cellen en weefsel. Tot slot, is vitamine D van belang voor het behoud van sterke botten en tanden. Dit komt, omdat vitamine D de opname van calcium in het lichaam bevordert.

Waar zit vitamine D in?


Vitamine D wordt voornamelijk door het lichaam opgenomen, via zonlicht dat op de huid valt. Je doet er verstandig aan, om elke dag tussen 11:00 en 15:00 uur, ongeveer vijftien tot dertig minuten in de zon te zijn. Vitamine D valt ook in kleine hoeveelheden uit voeding te halen. Vitamine D haal je dan het beste uit het eten van vette vis. Bij een tekort van vitamine D, worden supplementen aangeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *