de beste koffie voor in huis

‘’Ff een bakkie doen’’ is iets wat wij Nederlanders graag uitvoeren. We zijn een land dat dol is op het drinken van koffie en hebben dit in onze cultuur meegenomen. Het drinken van een kop koffie, is zelfs synoniem geworden voor het maken van een afspraak of een meeting. Koffie wordt vaak aan het begin van de dag al gedronken, omdat het ons de kickstart geeft die we nodig hebben, om aan onze dagelijkse routine te beginnen. Het hebben van een goed kopje in huis, is daarom ook van belang. Vanuit verschillende consumententesten, is de koffie van Nespresso als beste uit de test gekomen. Ben jij benieuwd of deze koffie ook iets voor jou is? Lees dan snel verder!

De koffiesmaken van Nespresso

De koffie van Nespresso worden geleverd in aluminium cups, die goed zijn voor één kopje per cupje. De collectie van koffiesmaken is zeer divers en uitgebreid. Er zijn drie smaakprofielen uitgezet: Fruitig/bloemachtig, Gebalanceerd en Intens.

Naast het smaakprofiel, kan koffie ook geselecteerd worden op basis van het soort koffie. De keuzes hierin zijn: Ristretto, Espresso, Lungo en koffie met melk.

Tot slot, wordt er rekening gehouden met de intensiteit van de koffie. Sommige mensen houden van een zeer sterke bak koffie en anderen hebben liever een zachte koffie. De meest lage intensiteit die gekozen van worden, is ‘Intensiteit 4’. De sterkste intensiteit van Nespresso is ‘Intensiteit 12’.

De koffieautomaten van Nespresso

De koffieautomaten van Nespresso zijn zeer krachtige, maar toch vrij stille machines. Het goedkoopste model is de Essenza Mini en kost €89. Met dit koffieautomaat kun je ieder soort koffie zetten. Er zit alleen geen melkreservoir bij, waardoor je niet met deze machine koffie met melk kunt zetten.

Andere modellen van Nespresso komen wel met een melkreservoir, waardoor je onder andere heerlijke cappuccino’s kunt zetten. Het is ook mogelijk om een losse melkopschuimer te kopen. Ideaal als je maar af en toe warme melk wilt.

Het onderhouden van een Nespresso koffieautomaat

Het fijne aan een Nespresso-automaat is, dat het weinig onderhoud nodig heeft. Af en toe het apparaat ontkalken is voldoende. Dit gaat gemakkelijk met een Nespresso ontkalker. Een ontkalker zorgt ervoor dat verkalkt water uit de machine zal verdwijnen, waardoor je langer van de automaat kunt genieten. Verkalking komt op de filters terecht van het automaat en kan ervoor zorgen dat het verwarmingselement defect gaat.

Hoe ontkalk je een Nespresso koffieautomaat?

Het ontkalken van een Nespresso-automaat is een simpel proces. Allereerst vul je het waterreservoir met 100 ml Nespresso ontkalker en 700 ml schoon water. Vervolgens schakel je de machine in en laat je na het opwarmen van het automaat, een kwart van de inhoud doorlopen.

Het water met ontkalkingsmiddel dat achterblijft, laat je nog 5 tot 10 minuten inwerken. Na deze tijd, herhaal je de procedure nogmaals, totdat het waterreservoir helemaal leeg is. Vervolgens maak je het waterreservoir goed schoon, zodat er geen resten van de ontkalker achterblijven.

Tot slot, spoel je het nieuwe schone water door de machine. Op deze manier zorg je ervoor dat de ontkalker volledig is doorgespoeld en niet in aanraking komt, met de volgende koffie die je gaat zetten.

Nu weet je alle basisinformatie die je moet weten over Nespresso en geniet jij hopelijk binnenkort van de beste koffie voor in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *