Vloer

Hoe maak ik laminaat schoon?

Iedereen heeft wel eens gehoord van laminaat. Het is dan ook in de meeste huizen te vinden en niet voor niets ëën van de populairste vloersoorten in Nederland. Laminaat bestaat uit verschillende soorten lagen, zoals een toplaag, beschermlaag, een decorlaag, een basislaag en een onderlaag.

Om de levensduur van een laminaatvloer zo lang mogelijk te maken is het aan te raden om de laminaatvloer schoon te houden, maar hoe vaak doe je dit? En hoe? Met zeep of heb je andere producten nodig? Wij vertellen het u!

Laminaat schoonmaken doe je zo

Laminaat schoonmaken is gelukkig niet het moeilijkste dat er is, echter is het heel belangrijk om het wel op een goede manier te doen. Wanneer een laminaatvloer niet op de juiste manier schoongemaakt wordt, kan deze beschadigen en dit zal ten koste van de kwaliteit en de levensduur.

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende. Kun je een laminaatvloer stofzuigen? Jazeker! Net zoals bij elke andere vloer kun je best met een stofzuiger erover heen gaan. Wij raden echter wel aan om een speciale opzetborstel op de stofzuiger te plaatsen. Een opzetborstel zorgt namelijk voor net wat minder krassen.

Mag je een laminaatvloer schoonmaken met water? Ja, dat mag. Let er alleen op dat u de laminaatvloer niet te vochtig makt. Te veel vocht is namelijk wel schadelijk. U kunt het water het best combineren met wat schoonmaakazijn. Breng dit vervolgens aan op de vloer met bijvoorbeeld een dweil. Heeft u een erge doffe laminaatvloer? Probeer dan eens ammoniak.

Laminaat schoonmaken doe je NIET zo

Helaas gebeurt het nog vaak dat een laminaatvloer niet juist wordt schoongemaakt. Om deze reden leggen wij ook graag uit hoe u een laminaatvloer NIET moet schoonmaken.

Schoonmaakmiddelen als allesreiniger of groene zeep zijn niet aan te raden op een laminaatvloer. Deze schoonmaakmiddelen zullen uw laminaatvloer eerder beschadigen dan goed doen. Ook een stoomreiniger raden wij af voor het schoonmaken van een laminaatvloer.

Meer weten over het schoonmaken van laminaat?

Had u graag meer willen weten over laminaat en het schoonmaken hiervan? Kwaliteitparket is al jaren gespecialiseerd in laminaat en helpt u graag. Neem meteen contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *