Stormschade

Wat te doen bij stormschade?

Een storm hebben we af en toe in Nederland, meestal brengt dit voor jou weinig gevolgen met zich mee maar het kan dat je er toch last van krijgt. Er kan namelijk iets op je dak vallen wat voor schade zorgt. Het kan een kleine schade zijn met geen gevolgen maar het kan ook dat er een lekkage ontstaat. Wat moet je dan doen? In dit blog zal ik je een paar tips geven voor het omgaan met stormschade.

Tip 1: Bekijk de schade

Als eerst is het goed om te kijken wat de schade is en waar het vandaan komt. Begin aan de buitenkant en kijk wat er is gebeurd. Misschien is er iets afgebroken van een boom en kan je op basis van die informatie handelen. Misschien zijn er alleen een paar dakpannen afgewaaid en dan kan je dat vervangen. Ook is het goed om van binnen te kijken of er wat is gebeurd. Het kan namelijk zo zijn dat er een lekkage is ontstaan en dat heeft meteen actie nodig: dakdekker inschakelen.

Tip 2: Bel een dakdekkersbedrijf

Het is verstandig om meteen een dakdekkersbedrijf in te schakelen die de schade gaat bekijken. Zij hebben er namelijk veel verstand van en kunnen de veiligheidsmaatregelen hanteren. Als je zelf het dak op gaat is dat gevaarlijk en dit is dus ook niet aan te raden zonder enige ervaring. Bel dus een dakdekkersbedrijf in jouw omgeving dakdekkersbedrijf Utrecht die jou kan helpen.

Tip 3: Onderneem actie bij een lekkage

Wanneer je het dakdekkersbedrijf hebt gebeld is het verstandig om eerst zelf de lekkage op te vangen. Een lekkage kan namelijk veel schade aanrichten aan je huis en dit wil je voorkomen. Vloeren kunnen krom gaan staan en nog erger, onder de vloer kan het gaan rotten. Hoe langer je hier mee wacht hoe hoger de kosten gaan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *