3 Soorten verlichting voor in de keuken

Tegenwoordig is een keuken niet alleen een praktische ruimte, maar ook een plek waar we veel tijd doorbrengen met familie en vrienden. Een keuken moet dus niet alleen functioneel zijn, maar ook gezelligheid uitstralen. Dit kun je doen door het inzetten van leuke accessoires, maar ook met verlichting kun je een hoop bereiken. Zeker als je gebruik gaat maken van slimme Philips hue lampen. Met slimme verlichting schakel je namelijk eenvoudig van functioneel naar sfeerverlichting. Dit doe je met je smartphone of accessoire. 

Functionele verlichting tijdens het koken

In een keuken moet ook gekookt worden en dit lukt alleen wanneer je voldoende licht hebt. Krachtige lichtbronnen zijn van essentieel belang in de keuken. De meest effectieve soort werkverlichting zijn spots. Deze worden boven in het plafond of keukenkastje geplaatst en zorgen voor een egaal licht op het keukenblad. Wanneer je kiest voor inbouwspots is het belangrijk dat je ze kunt dimmen. Zo kun je ze tijdens het koken gebruiken als werkverlichting en later inzetten voor de sfeer. Met slimme spots kun je dit naar wens afstellen en opslaan als snelkoppeling. 

Sfeerverlichting voor de gezelligheid

Tijdens de gezellige momenten wil je natuurlijk niet in de schijnwerpers zitten. Een mooie vorm van sfeerverlichting is indirect licht. Met indirect licht kijk je niet in de lichtbron, maar het licht wordt weerkaatst door het oppervlak wat er tegenover zit. Een veel gebruikte lichtbron wat gebruikt wordt bij indirecte verlichting is een ledstrip. Ook zijn er Philips hue ledstrips verkrijgbaar die net zo slim zijn als alle andere lampen. Een ledstrip kun je plaatsen onder de rand van de keuken, i.c.m een verlaagd plafond of bovenop de keukenkastjes. Tevens zijn er verschillende hanglampen verkrijgbaar die zorgen voor indirect licht. 

Praktische lampen voor dagelijks gebruik

Naast werkverlichting en sfeerverlichting is het goed om na te denken over de verlichting voor dagelijks gebruik. Praktische verlichting wat je nodig hebt als je bijvoorbeeld koffie wilt zetten of naar de koelkast loopt. Door het inzetten van slimme verlichting kun je dit simpel oplossen met dezelfde lampen. Je bepaalt namelijk zelf welke helderheid, kleur en/of wittint je wilt gebruiken. Ook het toevoegen van accessoires, zoals bewegingssensoren kunnen je hierbij helpen en het schakelen automatiseren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *