Bamboe jaloezieën: dé trend voor 2020!

Iedereen die Instagram, Facebook, Pinterest of een beetje gevoel voor stijl heeft, weet hoe mooi houten jaloezieën zijn. Ze zijn modern, strak, passen thuis in elk interieur en zorgen er ook gelijk voor dat jouw woonkamer of slaapkamer direct meer luxe uitstraalt. Maar.. Daar zit wel een prijskaartje aan. In dit blog vertellen we je over de minder bekende, net zo mooie bamboe jaloezieën!  

Wat zijn bamboe jaloezieën? 

Bamboe jaloezieën zien er eigenlijk precies hetzelfde uit als jaloezieën van hout. Het grootste verschil is hierbij het materiaal dat gebruikt wordt. Houten jaloezieën worden in de meeste gevallen gemaakt van lindehout, omdat dit een stevige houtsoort is en vooral bekend staat om de kwaliteit. De wat duurdere houten jaloezieën worden gemaakt van Abachi hout. En bij bamboe jaloezieën wordt er gebruik gemaakt van, je raad het al, bamboe hout.  

Bamboe hout is een stuk dunner dan normale houtsoorten, waardoor het niet alleen een stuk rustiger oogt in je woning, maar ook nog een stuk minder weegt. Fijn als je je bamboe jaloezie voor een deur of een raam wil plaatsen die je nog wel eens open wil doen. Het optrekken van de verticale lamellen wordt letterlijk en figuurlijk kinderspel. Pas je dan wel even op het bedieningskoord wanneer kinderen te dicht in de buurt komen? Volgens de Child Safety wetgeving moet de bediening namelijk altijd 150cm boven de grond komen te hangen.  

De uitstraling van bamboe jaloezieën 

Waar standaard houten jaloezieën vaak egaal zijn van kleur, zie je bij bamboe jaloezieën duidelijk een nerf in de lamellen. Dat zorgt direct voor een luxe uitstraling én het voegt contrast toe aan je woning. Fijn als je een rustig interieur hebt waarbij je toch net even wat extra pit toe wil voegen. De kleuren van bamboe jaloezieën zijn wat minder uiteenlopend dan bij de houten variant. Dat komt vooral omdat ze het materiaal bij bamboe lamellen zo min mogelijk willen bewerken, zodat het zijn natuurlijke look behoudt. Wil je weten welke kleur het beste staat bij jouw interieur? Er zijn genoeg webshops die gratis kleurstalen aanbieden. Maak er zeker weten gebruik van!   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *