Keuken

Een gebruiksvriendelijke keuken doe je zo!

Ga je binnenkort verbouwen of verhuizen? Grote kans dat je veel dingen aan je hoofd hebt, waaronder het indelen van je nieuwe keuken. Wij geven je tips hoe je dit het beste aan kunt pakken!

Verdelen in zones

De ideale keukenindeling bestaat uit vijf werkzones. Al deze zones staan nauw met elkaar in verband, om ervoor te zorgen dat je je zo efficiënt mogelijk beweegt tussen de gebieden.

Zone 1

Zone 1 is de spoel- en afvalzone. Vaak is de spoelbak hierin het centrale punt. De plek van de vaatwasser is afhankelijk van je favoriete hand. Als je rechtshandig bent wordt geadviseerd de vaatwasser links naast de spoelbak te plaatsen en wanneer je linkshandig bent aan de rechterkant.

Zone 2

In zone 2 bevindt zich de voorbereidingszone. Deze zone kun je het beste rechts naast zone 1 plaatsen om zo tot een optimaal ingerichte keuken te komen. In deze zone kun je een werkblad plaatsen waarop je gemakkelijk het eten kunt bereiden. Plaats alle benodigde materialen in lades dichtbij deze zone.

Zone 3

Zone 3 bestaat uit de kookzone, deze bestaat uit onder andere de kookplaat en de oven. Om gelijk na het bereiden door te kunnen met koken, is het aan te raden zone 3 direct naast zone 2 te plaatsen.

Zone 4

Om daadwerkelijk iets te kunnen klaarmaken moet je natuurlijk eten op voorraad hebben. In zone 4 kun je alles perfect kwijt. Het is verstandig deze zone dichtbij de kookzone te plaatsen zodat je snel verder kunt gaan.

Zone 5

In zone 5 worden extra apparaten en materialen zoals schalen en airfryers bewaard. Dit zijn meestal dingen die je niet dagelijks gebruikt en dus ook geen centrale plaats nodig hebben.

Niet vergeten!

Raamdecoratie mag uiteraard niet ontbreken in de keuken, gelukkig zijn er genoeg producten om uit te kiezen. Plissegordijnen passen uitstekend in de keuken, omdat je zelf de boven- en onderkant kunt bedienen. Zo schuif je tijdens het koken even de onderkant omhoog en voorkom je nare vlekken. Ook een houten jaloezie is erg geschikt. Doordat je ook hier de onderkant omhoog kunt trekken voorkom je poetswerk en daarnaast heb je ook nog eens perfecte invloed op de gewenste mate van privacy en lichtinval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *