Zo kies jij de juiste gordijnen voor op de slaapkamer

Je wilt nieuwe gordijnen in je slaapkamer, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Want welk type gordijnen kies je? Welke kleur en welke stof? En in welke mate wil je dat deze een verduisterende functie hebben of juist licht doorlatend? Lees verder en ontdek hoe jij de juiste gordijnen voor op je slaapkamer kiest!

Het interieur van je slaapkamer

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar wat past bij het interieur van je slaapkamer. Gebruik je donkere of lichte kleuren en welke tint wil je terug laten komen in je gordijnen? Ga je voor lange gordijnen zoals inbetweens of ga je juist voor een hele andere stijl zoals vouwgordijnen? Dit is belangrijk om voor jezelf na te gaan nog voor je de gewenste functionaliteiten vaststelt.

De mate van verduistering

Naast het effect op het interieur zijn gordijnen natuurlijk voornamelijk bedoeld om een ruimte te verduisteren. Echter heb je ook hier de mate zelf in de hand. Er diverse verschillen in de mate van verduistering van een gordijn. Je kunt tevens kiezen voor licht doorlatende gordijnen. Wanneer je beter slaapt op verduisterende gordijnen, maar lange licht doorlatende gordijnen mooier vindt kun je ook kiezen voor beide. In dit geval kun je bijvoorbeeld verduisterende vouwgordijnen kiezen en licht doorlatende inbetween of vitrage gordijnen. Zo heb je het beste van beide.

Maak een keuze

Nu weet je waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van gordijnen voor in je slaapkamer. Uiteindelijk dien je zelf de keuze te maken. Hou hierbij rekening met je interieur, de verduisterende functie, het materiaal en het type gordijn. Dit zijn de belangrijkste criteria om rekening mee te houden. Bepaal dit voor jezelf en ga online of fysiek vergelijken, zo kun je in alle rust tot een goede keuze komen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *