Wespen

Wie moet je inschakelen bij een wespenplaag?

Wanneer je te maken hebt met bijen rond je woning, is het niet toegestaan deze beestjes zelf te bestrijden. De bij is een beschermde diersoort, waardoor een imker ingeschakeld moet worden om deze beestjes te verplaatsen. Hoe zit dit echter bij wespen? Is het ook bij wespen een vereiste om een imker in te schakelen? Het antwoord op deze vraag is simpel, nee. Voor het bestrijden van wespen kun je een spray in de winkel kopen. Deze spray doodt de wespen, waardoor je hier niet langer last van zal hebben. Een ongediertebestrijder raadt het gebruik van deze sprays echter ten zeerste af. In dit artikel lees je er meer over.

Zelf wespen bestrijden is vaak onverstandig

Zeker wanneer de wespen in de keuken zitten, kan het gebruik van een spray gevaarlijk zijn. De nevel van deze sprays kan op het aanrechtblad, of nog erger op voedingsmiddelen, neerdalen. Vaak heb je dit niet in de gaten, waardoor het aanrechtblad vervolgens gebruikt wordt voor de bereiding van gerechten. Dit is niet het enige risico! Denk bijvoorbeeld ook aan het feit dat de wespen je aan kunnen vallen als deze zich bedreigd voelen. Een wespensteek kan behoorlijk venijnig zijn en zelfs voor allergische reacties zorgen bij mensen.

Hulp van specialisten op het gebied van ongedierte inschakelen

Wesp specialisten inschakelen is een verstandigere optie! Deze specialisten beschikken over beschermende kleding, waarmee het wespennest op veilige wijze verwijderd kan worden. Daarbij zorgen de specialisten voor een effectieve bestrijding van het ongedierte, om te voorkomen dat de wespen al snel terugkeren of beginnen aan een nieuw nest. Wist je dat de koningin van een wespennest vaak in leven blijft tijdens de winter? In het voorjaar begint het beestje aan de bouw van een nieuw nest. Het geeft aan hoe belangrijk het is om deze koningin te doden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *