Dak

Er zijn meerdere soorten dakbedekking

Bij de bouw of renovatie van een woning is het uitkiezen van een geschikt type dakbedekking een belangrijk moment. De dakbedekking heeft onder meer invloed op de isolatiewaarde van je woning. Kies bijvoorbeeld een groene dakbedekking, waarbij het dak gevuld wordt met grassen en mossen. De wortels van het groen zorgen ervoor dat de warmte binnen je woning blijft. In de zomer is je woning lekker koel door dit type dakbedekking! Een groen dak brengt vaak echter hoge kosten met zich mee. Dit is een tweede factor, die maakt dat het kiezen van een bepaald type dakbedekking de nodige voorbereidingen vergt. In dit artikel lees je hier meer over!

Verschillende soorten daken

Voordat je de opties op een rijtje kunt zetten, is het belangrijk om te bepalen wat voor type dak je gaat gebruiken. Je hebt hierbij de keuze uit een plat en hellend dak. Bij platte daken is de groene dakbedekking een goede optie. In het geval van een hellend dak wordt vaak gekozen voor dakpannen. Dakpannen hebben de fijne eigenschap dat ze nauwelijks onderhoud nodig hebben en heel lang meegaan. Zo hoeft de dakbedekking na het leggen van de dakpannen niet meer vervangen te worden, in de periode dat je in het huis woont. Wel zo prettig!

Andere soorten dakbedekking voor je dak

Naast een groen dak en een dakbedekking met dakpannen zijn er meer opties. Een hellend dak kan bijvoorbeeld ook van een rieten dakbedekking voorzien worden. In het geval van een plat dak kan de keuze voor een bitumen dakbedekking of een dakbedekking van zink interessant zijn. Bitumen dakbedekking is goedkoop, maar heeft ook een beperkte levensduur. Daarbij kan het noodzakelijk zijn om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Op het moment dat er scheurtjes in de dakbedekking ontstaan, moeten deze dicht gebrand worden door een dakdekker. Het voorkomt lekkages onder het dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *