verduurzamen

Verduurzamen van je thuis

Het opknappen van je woning gaat vaak gepaard met het verduurzamen van je woning. Krijg je bijvoorbeeld een totaal nieuwe keuken met de meest duurzame apparaten? Dan ben je goed bezig! Elektrisch rijden wordt ook steeds populairder. Zo proberen we het milieu zo min mogelijk te belasten.

Elektrisch opladen op jouw oprit

Tegenwoordig zijn er steeds meer elektrische auto’s te verkrijgen. Indien je veel op de weg zit is de kans groot dat je een elektrische lease auto krijgt. Dit is zowel goed voor het milieu maar uiteindelijk bespaar je er ook zeker kosten mee. Een elektrische auto moet natuurlijk wel op geladen worden. Zo zijn er veel openbare punten. Maar het is ook zeker belangrijk dat je de auto op kan laden op jouw eigen oprit. Hiervoor kan je kiezen voor een vaste laadpaal op je oprit. Maar je kan ook werken met een snoer die bijvoorbeeld aangesloten is in je schuur. Reith Power adviseert je graag.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een laadpunt thuis aan wilt sluiten is het belangrijk dat een aparte groep geplaatst wordt in de meterkast. Indien deze niet aanwezig is, is het belangrijk dat er door een installateur een extra groep toegevoegd wordt. Hierdoor is er altijd genoeg vermogen beschikbaar zodat je altijd je auto kan opladen. Aangeraden wordt om voor de beste, en dus de meest krachtige, laadpaal te gaan. Indien je dit niet doet duurt het veel langer voordat je auto helemaal opgeladen is. Dit kan wel 24 uur duren. Verder is het belangrijk te kijken naar het aantal fasen. Zo kan een elektrische auto één fase maar ook drie fasen ondersteunen.

Slim laadpunt

Veel elektrische laadpunten zijn tegenwoordig dusdanig ingericht zodat het mogelijk is om allerlei gegevens te registreren. Hierdoor kan je zien of er een storing aanwezig is. Zowel in je auto als in de laadpaal. Tevens kan je zien hoe vaak er geladen is en of de paal reeds bezet is. Dit is voornamelijk allemaal handig als het mogelijk is om de kosten te declareren bij je werkgever.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *