Welke keuzes heb ik bij een keukenopstelling?

De keuzes in keukenopstellingen zijn zéér uitgebreid. Of je nu net verhuisd bent of je oude keuken aan vervanging toe is. Er is altijd een passende keukenopstelling voor jou! Hierbij is het belangrijk om na te gaan wat je persoonlijke wensen zijn en is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je voor de keuken hebt. Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt, zijn extra expert instructies voor keukenopstellingen misschien wel interessant. Met dit deskundige advies vind je de ideale keuken voor jouw huis!

Verschillende soorten keukenopstellingen

  • De rechte keuken. Een lineaire keukenopstelling past in elke ruimte en is ideaal voor kleine en smalle ruimtes. Het keukenblok neemt namelijk weinig ruimte in beslag en biedt toch genoeg plek voor alle benodigde apparatuur. Een veel toegepaste tip is om gebruik te maken van hangkastjes voor het creëren van extra opbergruimte.
  • De parallel keuken. Een parallel keuken past in grotere en kleinere ruimtes. Dan kun je ervoor kiezen om aan één kant een rechte keuken te plaatsen met een werkblad en aan de andere kant een apparatuur kast. Let er hierbij op dat je zorgt voor 2 meter tussenruimte, zo heb je nog genoeg ruimte om langs elkaar te lopen en om de keukendeurtjes goed te kunnen openen.
  • Een keuken met kookeiland of schiereiland. Een kookeiland of schiereiland is een leuke toevoeging aan je keuken. Dit middel zorgt ervoor dat de rest van je kamer bij je keuken wordt getrokken en je tijdens het koken altijd in contact bent met je gasten.
  • Een open keuken. In een grote ruimte kun je een gezellige leefkeuken creëren, bijvoorbeeld met behulp van een parallelle keukenopstelling. Plaats een eettafel tussen de apparatuur kast en de keukenopstelling voor meer gezelligheid in de keuken. De mogelijkheden voor een open keuken zijn eindeloos!

Keukens in bijzondere vormen

  • De L-vorm keuken ofwel hoekkeuken. De hoekkeuken blijft populair. Deze opstelling kun je op verschillende manieren neerzetten. Bijvoorbeeld volledig tegen de muur, waardoor je een open keuken creëert. Of je plaatst één zijde aan de muur en de andere zijde los in de ruimte. Zo heb je voor en achter de keukenkast meer opbergruimte.
  • Een U-vorm keuken. Een U-opstelling geeft veel mogelijkheden. Je kunt hem ontwerpen met of zonder bovenkasten en hebt altijd veel werkruimte. Door de handige vorm heb je alles direct bij de hand.
  • De G-vorm keuken. De G-opstelling biedt mogelijkheid voor een zitgedeelte. Houd je daar niet van? Dan kun je de andere kant ook als opbergruimte gebruiken. Die heb je namelijk nooit genoeg in je keuken!
  • Een T-vorm keuken. Een wat minder bekende opstelling is een keuken in T-opstelling. Deze speelse keukenopstelling neemt een stuk minder ruimte in beslag dan een eilandkeuken, maar heeft wel dezelfde voordelen.
  • De F-vorm keuken. Een speelse opstelling waarbij je op een kleine oppervlakte veel werkruimte creëert. Verlang je naar meer opbergruimte? Dan kun je kiezen voor extra bovenkasten.

Zoals je ziet zijn er vele verschillende opties aan keukenopstellingen. Zo is er altijd wel een perfecte keuken voor bij jou in huis. Bestel hem vandaag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *