Twee manieren om je huis duurzaam te maken

Het verduurzamen van je woning is een slimme zet. Je kunt direct het milieu verbeteren en je levenskwaliteit verbeteren door je huis duurzamer te maken. Het kan je ook helpen om je jaarlijkse energiekosten aanzienlijk te verlagen. Je kunt je huis verduurzamen door isolatie en zonnepanelen toe te voegen die je kunt krijgen via www.solease.nl of andere online winkels.

Zonnepanelen plaatsen

Mensen schakelen steeds meer over op groene stroom die op hun eigen dak wordt opgewekt door zonnepanelen te plaatsen. Zonnepanelen zijn om verschillende redenen voordelig. Het kan helpen om je energieverbruik te verminderen of de duurzaamheid van je huis te verbeteren. Niemand betaalt meer dan nodig is en omdat dit een eenvoudige manier is om de toekomst van de aarde te verbeteren. Je kunt zelf beslissen of je de panelen wilt huren of kopen. Als je besluit te huren, moet je een vast maandbedrag betalen. Daarna kun je profiteren van alle voordelen van zonnepanelen terwijl je niet al je geld direct kwijt bent. Je begint te besparen op je energierekening op het moment dat er zonnepanelen op je dak zijn geplaatst. Dit alles omdat de panelen het zonlicht omzetten in elektriciteit voor je huis.

De isolatie upgraden

Naast zonnepanelen kun je je huis ook isoleren om energie te besparen. Isolatie kan tot 30% besparen op de energiekosten. Bovendien houdt het je huis warm in de winter en koel in de zomer. Isoleren is dus niet alleen financieel voordelig, maar ook gezellig en milieuvriendelijk. Je huis kan op verschillende manieren geïsoleerd worden. Sommige bedrijven bieden in totaal vijf isolatiemogelijkheden om je energieverbruik te verlagen. Ze kunnen de bodem van je huis isoleren, evenals de muren, dakbedekking, glas, vloeren en vloeren. Er is typisch een holle ruimte tussen de binnen- en buitenmuren van de meeste huizen. Het staat bekend als de “holte”. Bij spouwmuurisolatie wordt de vide gevuld met isolatiemateriaal, zoals polyurethaanschuim, wol, etc. Een adviseur komt bij je thuis om te bepalen welk materiaal het beste is.

Welke haal je als eerste?

Zowel het plaatsen van zonnepanelen als het isoleren van je huis is een hele goede optie om je huis te verduurzamen. Als je ze echter allebei tegelijk krijgt, betekent dit ook dat je veel geld tegelijkertijd moet uitgeven. Als je geen geld hebt, moet je overwegen welke je het eerst moet krijgen op basis van je huidige situatie. Woon je bijvoorbeeld in zonnige gebieden, dan zijn zonnepanelen misschien wel fijn. Als je dat niet doet, moet isolatie misschien eerst komen. Als je hebt overwogen welke je als eerste moet nemen, kun je zoeken naar het beste bedrijf dat je meteen beide services kan bieden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *