Benieuwd naar de kosten van het renoveren van een trap?

Kan je huidige trap wel een opknapbeurt gebruiken? Ga dan op zoek naar een specialist die je kan helpen om de trap te renoveren. In sommige gevallen wordt dit gedaan door de trap alleen opnieuw te bekleden. In andere gevallen wordt er voor gekozen om nieuwe overzet treden op de trap aan te brengen. Waar je ook voor gaat, hieronder vind je meer informatie over de kosten van beide situaties. Het is in ieder geval beide een stuk voordeliger dan het aan laten brengen van een compleet nieuwe trap!

Volledige traprenovatie uit laten uitvoeren?

Voordat je vooruit gaat met het laten renoveren van de trap is het belangrijk om precies te bepalen wat je wil. Je kan de traptreden alleen aan nieuwe uitstraling geven of de trap er compleet uit anders uit laten zien. In het laatste geval kan je beter kiezen voor een volledige traprenovatie. Dat kost natuurlijk wat meer, maar dan ben je in een keer klaar en hoef je de komende jaren niets meer te doen.

De kosten van het bekleden van een trap

Het grootste gedeelte van de kosten van een trap opnieuw laten bekleden bestaan uit het materiaal dat er nodig is. De andere bepalende factor is de arbeidstijd. De meeste trappen worden gemaakt van hout. Maar de bekleding is vaak gemaakt van een ander materiaal. Als er geen bekleding nodig is dan is het uiteraard een stukje voordeliger. Vaak wordt er dan eerder gekozen om nieuwe traptreden op de trap aan te laten brengen.

Schakel een specialist in

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf aan de slag te gaan met een trap bekleden. Maar dan moet je wel over de juiste materialen en gereedschappen beschikken. Bovendien vergt het enige kennis. In veel gevallen ben je daarom beter af door een specialist in te schakelen die je kan helpen om de trap opnieuw te bekleden of een traprenovatie door middel van nieuwe overzettreden uit te laten voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *