Welk fornuis moet ik kopen?

Een fornuis kopen is een manier om het beste van twee werelden in huis te halen. Alleen welk fornuis moet ik kopen? U kunt bijvoorbeeld een oven en een gaskookplaat in hetzelfde apparaat krijgen. Een fornuis is een fantastisch accessoire voor het ontwerp van uw keuken. Ze zijn vooral aantrekkelijk, omdat ze er zijn in een verscheidenheid van ontwerpen en kleuren. Zo past er altijd een fornuis bij het interieur van uw keuken.

Het maakt niet uit of u de voorkeur geeft aan traditioneel of eigentijds. Vandaag kunt u elegant koken. Welk fornuis moet ik kopen hangt ook af van de manier waarop u kookt. Naast de design-kookmethode is ook de manier waarop u kookt een belangrijk onderdeel van het aankoopproces, of u nu kiest voor gas, een inductiefornuis of uw oog laat vallen op een glas-op-gas kookplaat?

Wilt u graag antwoord op de vraag: welk fornuis moet ik kopen om zo een definitieve keus te maken? Lees dan hieronder verder.

Koken op gaskookplaten, inductie en gas-op-glas

Het is mogelijk fornuizen aan te schaffen met een inductieplaat of met gas of gas-op-glas. Zowel op gas als op inductie kunt u uw gerechten op tafel zetten en er heerlijk van genieten. Qua eigenschappen zijn er wel wat verschillen. De kookmethode op gas is populair bij de meeste huishoudens. Dat is niet verwonderlijk, aangezien gaskookplaten snel zijn en lang meegaan.

In werkelijkheid verschilt koken op gas niet veel van koken op een “gewoon” fornuis. Het kookt maaltijden tenslotte op dezelfde manier en u kunt ook gebruik maken van elke pan. Bij gas op glas worden de gasbranders boven op een glazen kookoppervlak geplaatst, dat velen uiterst stijlvol vinden.

Wanneer u op een inductiekookplaat kookt, moet u op het glazen oppervlak gaan staan. Door de elektromagnetische energie wordt de pan zeer snel opgewarmd. Dit betekent dat u sneller water kunt koken en sneller boter kunt laten smelten. Omdat de glasplaat pas in tweede instantie verwarmt, kunnen etensresten geen brand veroorzaken. We hebben ongetwijfeld allemaal wel eens zo’n incident meegemaakt, omdat we even te lang niet oplette. Het is echter ook veiliger voor kinderen, mochten zij toevallig met hun handen aan de kookplaat komen.

Afzuigkap is onmisbaar

Belangrijk bij het koken is de afzuigkap vlakbij het fornuis. Gaat u verhuizen en neemt u de afzuikap niet mee? Of is de huidige afzuigkap aan vervanging toe? Dan kunt u het beste uw afzuigkap en fornuis samen kopen. Op die manier vult u ze ook qua design aan. Hoe goed het fornuis ook is u wilt gaan kopen een afzuigkap is onmisbaar.

Een hoogwaardig fornuis kopen en zelf in elkaar zetten

De aanschaf van een fornuis is te verdelen in verschillende prijsklasses. Voor slechts een paar honderd euro kunt u een fornuis in uw keuken hebben. Bent u alleen op zoek naar iets unieks? Dan is het mogelijk om te kiezen voor de duurdere fornuizen die een onderscheidend design hebben. U kunt een beetje luxe toevoegen door bijvoorbeeld een extra (sudder)oven te laten inbouwen. Of een fornuis dat u zelf kunt samenstellen qua kleur en het aantal kookzones of gaspitten dat u wenst. Het kan het geheel iets duurder maken, maar dan heeft u wel iets dat wellicht meer bij uw kookstijl past

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *