Waar moet je opletten bij de aanschaf van een biologische matras

Om maar meteen de nodige misverstanden uit de weg te ruimen. Duurzame matrassen staan niet synoniem met biologische matrassen. Het naamkaartje duurzaam wordt de dag van vandaag vaak in een adem genoemd met milieuvriendelijk. Gelukkig zijn er voldoende aanbieders van biologische matrassen die wel aan de broodnodige specifieke kwaliteitsnormen voldoen zoals een biologisch matras van Una matras bijvoorbeeld. Wil je ook de stap naar een biologische matras maken, dan zetten we even alles voor jou op een rijtje.

Kiezen voor een biologische matras is een bewuste keuze

Lekker slapen begint met een uitstekende matras. Het is wetenschappelijk bewezen dat je in een normaal leven een derde van de tijd al slapend doorbrengt. Daarom speelt de keuze van een goede matras een hele grote factor die je niet mag onderschatten. Een voortreffelijke nachtrust beïnvloedt immers je humeur en je fitheid overdag. Veel mensen kiezen meer en meer voor een biologische matras omdat goed kunnen slapen tot een van hun prioriteiten behoort en goed is voor de ecologische voetafdruk.

Waar moet je opletten bij de keuze van een matras

Het gamma aan matrassen varieert in alle soorten en maten. Het is om die reden niet zo eenvoudig om de heilige graal te vinden die bij je lighouding past. Van koudschuim tot latex, zonder of met veringen. Een biologische matras zoals natuurlatex en kokos is één van de grote uitschieters als je een eco matras op de kop wil tikken. Vaak worden de materialen gecombineerd met andere materiaalsoorten. Vandaar het misverstand over duurzaamheid.

De link tussen zuiver natuurlatex en Fair Trade principes

Een natuurlatexmatras is vervaardigd van rubber uit de rubberboom. Zorg ervoor bij aankoop dat je kiest voor 100 procent loepzuivere natuurlatex. Een heikel punt wat je ook in het oog moet houden. Rubberplantages worden vaak geassocieerd met kinderarbeid. Het is belangrijk om te weten dat de matras werd geproduceerd dankzij de zogenaamde Fair Trade principes.

Waarom biologische matrassen zo populair zijn

Een biologische matras van honderd procent natuurlatex biedt volgende voordelen:

  • Ze zijn allergenenvrij
  • Vrij van anti-huisstofmijten, anti-bacteriën en anti-schimmel
  • Natuurlijke duurzaamheid is een hoofdkenmerk

Ze onderscheiden zich van andere matrassen door hun veerkrachtige karakter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *