Bieren brouwen in eigen keuken – Zo doe je het!

Welke man wil dat nu niet, zijn eigen biertje brouwen vanuit zijn eigen keuken? Waar veel mannen nog het idee hebben dat dit alleen kan met speciale apparatuur, is dit tegenwoordig allang niet meer het geval. Je kunt namelijk ontzettend gemakkelijk, zonder kennis van zaken je eigen biertje brouwen in je keuken. Het enige wat wel belangrijk is, is dat je beschikt over de juiste attributen. En ook dan kunnen we je geruststellen, want het enige wat jij nodig hebt, dat is een grote pan van minimaal 6 liter en een bierbrouw pakket van brouwpunt. Deze kun je zowel online als in een fysieke winkel aanschaffen en hiermee kun je direct aan de slag.

De eerste stappen

Helaas is het niet mogelijk om je biertje op dezelfde dag dat je begint met brouwen, ook direct te kunnen drinken. Dat heeft ermee te maken, dat het brouwproces een proces is waar de nodige tijd mee gemoeid gaat. Logisch, want bier is voor het grootste deel een product wat ontstaat door gisting. Laat gisting nu net een proces zijn, dat volledig door de natuur wordt gestuurd en je dus als mens helaas geen invloed op hebt. Je kunt dus prima de eerste paar stappen uitvoeren, maar daarna dien je enkele dagen geduld te hebben, tot het moment het bier klaar is met gisten. Dan kun je verder met de volgende stap.

Het bier in de flessen doen

Wanneer je klaar bent met bier brouwen, dan is het zaak dat het bier in de flesjes wordt gedaan. Dit wordt ook wel het bottelen van het bier genoemd. Als je dit hebt gedaan, heb je nog een paar dagen geduld nodig, want het is noodzakelijk dat het bier nog even verder rijpt op de fles. Deze flessen leg je bij voorkeur in de kelder op een donkere koele plek, zodat de smaken en aroma’s zich nog even verder kunnen ontwikkelen. Heb jij het gevoel dat je bier klaar is om te drinken, dan is het verstandig om er eerst eens één te proberen, zodat je wanneer het nog niet klaar is gerust nog een tijdje kunt laten verder rijpen. Serveer jij tijdens een verjaardag of feestje direct wat meer uit, dan is dit natuurlijk ontzettend zonde. Je hebt natuurlijk veel liever, dat jij het perfecte biertje serveert. Neem er daarom ook rustig de tijd voor en bepaal niet te overhaast dat het bier wel klaar is om te kunnen drinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *