plafond panelen

Wat zijn de voordelen van plafondpanelen

Wanneer je zult moeten kiezen voor een plafond sta je nu voor een steeds groter aantal keuzes. Dankzij de snelle en gemakkelijke plaatsing is het een voor de hand liggende keuze om te gaan voor plafond panelen. In dit blogartikel zullen we de voordelen bespreken van plafondpanelen.

In het kort

Het paneel wordt gebruikt voor plafondmontage. Door een verlaagd plafond te plaatsen kan er een ruimte ontstaan tussen de verdieping boven en het plafond dat zichtbaar is. Door de opening kunnen kabels, etc. beter weggewerkt werden. Tevens kunnen de lampen eenvoudig aan het nieuwe plafond worden gehangen, zo kunnen de kanalen in het aircosysteem uit het zicht worden gehouden. Daarnaast zorgt het voor een betere geluiddempende en esthetische waarde van de ruimte

Geluidsabsorptie

Doordat plafonds een geluidsabsorptiegraad tot 95% hebben, zijn ze ideaal voor ruimtes waar rekening gehouden wordt met akoestiek (dit geldt in principe voor bijna alle ruimtes). Net zoals dikkere tapijten en gordijnen of kamers met veel ruimte, kunnen ook bepaalde soorten zorgen voor een zeer goede absorptie van geluid. Dit kan zorgen voor een duidelijke vermindering van echo, dit zorgt voor een reducering van overlast en een betere kwaliteit van geluid in de ruimte. Dit zorgt ook voor meer duidelijkheid van gesprekken tijdens bijvoorbeeld een belangrijke vergadering.

Het kost niet al te veel

Een kwalitatief plafond hoeft niet al te duur te zijn. Aangezien de prijs van het paneel enkele euro’s per vierkante meter heeft bereikt, hoef je niet teveel uit te geven aan het plafond. Wanneer je wilt kijken naar de meer luxe modellen bijzondere eigenschappen (zoals sterkere geluidsisolatie, brandwerendheid en luxe uitstraling) ga je zeker meer uitgeven.

Eindeloos aanbod

De omvang van het plafond is vrijwel onbeperkt. Qua merkselectie zijn er veel mensen die plafondpanelen aanbieden. Hoewel de meeste beschikbare modellen witte of lichte kleuren zijn, kunt je uit verschillende kleuren kiezen. Bovendien, als je een andere of interessante look wilt, heb je de keuze uit diverse stijlen. Qua installatie zijn de werklast en arbeidsintensiteit niet slecht: een compleet plafond kan in één dag worden geïnstalleerd. Ben je op zoek naar een plafond en wil je niet te lang wachten, dan is dat handig!

Tot slot Dus, is het het waard? Ja, het is een goede beslissing om plafondpanelen te nemen. Het zal een investering zijn, maar het niveau aan betaalbaarheid is echter heel groot, en daarnaast zijn de voordelen en het gemak dat je er van ondervind enorm groot. De kwaliteit van de meeste panelen zijn daarnaast ook altijd goed.

Bron: www.123vrijwonen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *