Tips om soepel je keuken mee te laten verhuizen

Tijdens een verhuizing gooi je veel spullen weg, maar je bewaart ook een hele hoop. Mooie meubels, kasten en zelfs de wasmachine. Grotere aankopen uit het verleden wil je niet zomaar wegdoen, maar vaak hebben ze ook een speciale betekenis voor jou. Maar ook andere praktische zaken naast de wasmachine kunnen mee worden verhuisd. Denk bijvoorbeeld aan de keuken. Waarom zou je die ook niet mee laten verhuizen? Als hij nog in goede staat is, kan het makkelijk. Toch moet je ook nog met wat zaken rekening houden. 

Keuken mee verhuizen; ja of nee?

Een keuken verhuizen is niet een gemakkelijke taak. Zo kan het makkelijk beschadigen en het demonteren kan ook moeilijk zijn. Daarom zitten er dus zowel voor- als nadelen aan. Zo kan je hem bijvoorbeeld net hebben aangeschaft en is het een verloren investering als je hem achterlaat. Daarnaast kan je er natuurlijk ook erg gehecht aan zijn en wil je hem graag ook in je nieuwe huis hebben. Echter, een keuken verhuizen is niet een gemakkelijke taak en hij kan in een minder mooie staat aankomen in het de nieuwe woning. Ga daarom na of het de moeite waard is.

Tips bij het demonteren

Veiligheid staat voorop. Daarom dien je voor het demonteren alle stroom-, gas- en watervoorzieningen af. Ben je niet heel technisch? Vraag dan aan iemand die er wel veel van weet of je de juiste groep in de meterkast hebt uitgezet. Zodra dit allemaal goed geregeld is, kan de keuken gedemonteerd worden. Start altijd met het voorzichtig demonteren van de kastdeurtjes. Hierdoor zijn de overige keuken meubels, zoals keukenkasten, makkelijker te verwijderen. Deze zijn ook via een ophangsysteem aan de muur vastgezet; deze kunnen dus ook eenvoudig gedemonteerd kunnen worden. Hierna kun je beginnen met het demonteren van het apparatuur, zoals het gasstel, oven en magnetron. Als laatste verwijder je het keukenblad: doe dit wel met minimaal twee personen! Dit is namelijk best zwaar.

Zelf demonteren of niet?

Je kunt al het apparatuur zelf verwijderen, maar je kunt het natuurlijk ook laten doen. Dit is handig als je zelf niet zo technisch bent; dan is een verhuisbedrijf inschakelen of een specialist handig. Daarnaast ben je natuurlijk ook vrij om de keuken zelf te vervoeren, maar als je dit laat doen door een verhuisbedrijf is je keuken ook nog eens verzekerd mocht er iets gebeuren. Kijk eens op www.vanderveldeverhuizingen.nl voor meer informatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *