verlichting eetkamer

Verlichting inspiratie voor de eetkamer

Verlichting is een cruciaal onderdeel van ieder huis. Verlichting heeft niet alleen een praktische functie, het zorgt ook voor meer gezelligheid en een aangename sfeer in huis. Je wilt natuurlijk bij het kiezen van een lamp een lamp uitzoeken die past bij de stijl van je interieur en jouw smaak. Tegenwoordig is het aanbod van verlichting zo groot dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Speciaal voor degene die nog wat extra inspiratie kunnen gebruiken voor eetkamer verlichting hebben wij de leukste verlichtingen hier uitgelicht.

Wat is de functie van de verlichting in de eetkamer?

We raden het aan om eerst vooraf te bepalen wat de functie van de verlichting in de eetkamer wordt. Is het een lamp die alleen als sfeerverlichting dient? Of moet deze ook fel kunnen branden, zodat je beter kunt werken? Mocht de verlichting meerdere functies hebben, dan is het verstandig om een lamp te nemen die dimbaar is. Zo kun je op de verschillende momenten het licht aanpassen naar jouw wens.

Hanglampen zijn helemaal hip

Je ziet het steeds vaker; hanglampen boven de eettafel. Sommigen houden van eenvoud en nemen één grote hanglamp, terwijl anderen houden van variatie en gaan voor verschillende kleine lampjes die boven de tafel zweven. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat. Vooral de moderne en industriële hanglampen zijn in trek en voelen zich thuis in vele interieurs. Je kunt hanglampen vaak zelf verstellen en zo de ideale hoogte bepalen. Hanglampen zijn echte sfeermakers en geven je eetkamer nét dat vleugje meer luxe.

Lamp met bolletjes

Persoonlijk zijn wij zelf ook erg fan van de bollamp. De ronde vorm is erg speels en geeft een vrolijk aangezicht. De bollamp zie je op diverse manieren terugkomen in de eetkamer. Eén van de meest bekende varianten is een lamp waarbij meerdere bollen aan bevestigd zijn. Vaak zie je in de bollamp de stroomdraden lopen wat een unieke uitstraling geeft. Deze past goed in een moderne inrichting. Tip! Combineer de bollampen met messingkleuren zoals goud, zilver of rosé goud. Staat waanzinnig mooi.

Verschillende lampen bij elkaar

De laatste trend op het gebied van eetkamer verlichting zijn de lampen waarbij er verschillende lampen met elkaar gecombineerd worden. Van rechthoekig en ovaal tot aan rond en driehoekig; het kan allemaal. Meestal zijn dit hanglampen die ook in hoogte verstelbaar zijn. Je kunt dus zelf experimenteren en de verschillende lampen op andere hoogtes afstellen. Het voegt gelijk meer sfeer toe aan de eetkamer.

Maar hoe hang je deze lampen op?

Of het nu de eerste keer is of de 100e dat je verlichting ophangt, het is wel zo prettig dat dit in één keer goed gaat, zodat je meteen kan genieten van je nieuwe sfeermaker. Ieder type verlichting vraagt om een andere techniek om deze op te hangen. Door deze montage instructies te volgen hang jij zelf professioneel je eigen verlichting op. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *