vegan

Wat is een veganist en een wat is een vegetariër?

Het wordt in de laatste jaren steeds bekender, veganistisch en vegetarisch. Dit komt omdat veel mensen in de wereld geen vlees meer willen eten. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen vegetarisch en veganistisch?

Wat ben je als vegetariër?

Het typische wat wordt gezegd is dat een vegetariër geen vlees eet. Toch zit hier een hele gedachte achter. Vegetariërs eten geen vlees van een dier, omdat deze dieren vaak cruel worden behandeld en vervolgens worden geslacht puur voor ons eten. Vegetariërs zijn het hier niet mee eens vandaar dat ze geen vlees eten. En dat betekent niet alleen vlees maar ook vis. Vegetarisme is niet iets nieuws. Het komt al meerdere eeuwen voor. Een bekend voorbeeld van een vegetariër is bijvoorbeeld Leonardo Da Vinci die door dezelfde gedachtes vegetariër werd. Omdat tegenwoordig vegetarisch eten zo geaccepteerd wordt kan je bij bijna elk restaurant in Nederland een vegetarische optie op het menu bestellen. Kijk bijvoorbeeld naar Woodstone Pizza & Wine die u veel verschillende opties geeft tot vegetarische pizza’s. Zo kunt u als vegetariër zonder zorgen uit eten gaan.

Wat ben je als veganist?

Het grootste verschil tussen een veganist en een vegetariër is dat een veganist naast geen vlees ook geen andere voedingsmiddelen die van een dier afkomstig zijn eet. Dit betekent dat een veganist ook bijvoorbeeld geen zuivel of eieren eet. Veganisme is een levensstijl waarbij (voor zover het te doen is) wordt gezorgd dat de persoon geen gebruik maakt van producten zoals eten of kleding die voor wreedheid naar dieren hebben gezorgd. Er wordt dus naast het eten ook gelet op kleding dat bijvoorbeeld niet van bont of leer mag zijn, maar ook verzorgingsproducten waar iets dierlijks in zit.

Hoe kan ik starten met veganistisch eten?

Wanneer je veganistisch gaat eten, eet je geen dierlijke producten. Dat betekent geen vlees, vis, zuivel, eieren. Tips om te starten met veganistisch eten is om het stapje voor stapje te doen. Het is een redelijk grote sprong om veganistisch te eten omdat je toch je voeding moet binnenkrijgen zoals voldoende eiwitten en etc. Doe dit in stapjes. Vervolgens ga je op zoek naar vervangers. Wanneer je vervangers hebt gevonden voor de dingen die jij dagelijks eet of drinkt, zoals bijvoorbeeld kaas kan je makkelijker starten met veganistisch eten. Een grote tip is om het samen met iemand te doen. Heel veel mensen worden overschaduwd door mensen die niet veganistisch eten en zo ben je toch geneigd om te stoppen. Wanneer je dit samen doet met bijvoorbeeld een van je beste vrienden, ga je het makkelijker kunnen volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *