Goede huisvesting voor je personeel uit het buitenland

Schaarste op de arbeidsmarkt

Er heerst schaarste op de Nederlandse arbeidsmarkt. Nederlandse bedrijven hebben de grootste moeite om gekwalificeerd personeel in eigen land te vinden. Het gaat hier om uiteenlopende sectoren zoals ICT, zorg en industrie. Bedrijven zitten te springen om hoogopgeleid personeel. Deze professionals worden steeds vaker uit het buitenland gehaald. Software ontwikkelaars uit India, artsen en verpleegkundigen uit Oost-Europa en chemici uit Pakistan zijn inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Zonder deze hoogopgeleide arbeidsmigranten zou de Nederlandse economie niet zo goed kunnen draaien als dat nu het geval is. Met het inhuren van arbeidsmigranten komt ook de uitdaging van personeelshuisvesting. De meeste arbeidsmigranten zullen vroeg of laat weer terugkeren naar hun vaderland. Personeelshuisvesting is derhalve vaak een tijdelijke zaak.

Huisvesting arbeidsmigranten, hoe regel je dat?

Iedereen kent wel de verhalen van tientallen Poolse seizoenswerkers die in een leegstaand woonhuis, vakantiehuisje of caravan gepropt worden. Overlast en onveilige situaties zijn het gevolg. Daarnaast is deze vorm van huisvesting vaak illegaal. Dit is niet de manier om personeel uit het buitenland te huisvesten. Hoe kun je dit beter regelen? Er zijn tegenwoordig bedrijven die goede huisvesting verzorgen voor arbeidsmigranten. Deze bedrijven fungeren als intermediair en verhuren compleet ingerichte huizen of appartementen aan bedrijven. Die bedrijven kunnen zo hun buitenlandse kenniswerkers woonruimte bieden. De verhuur is inclusief gas, licht en water. Ook televisie en natuurlijk internet is vaak inbegrepen. Je hebt er als werkgever verder geen omkijken naar.

Huisvesting arbeidsmigranten in je leegstaande woning?

Als je om wat voor reden ook een leegstaande woning hebt, dan is verhuur ten behoeve van huisvesting van arbeidsmigranten misschien iets voor jou. Het appartement dat je als investering gekocht hebt of je oude woning die je ondanks de goede woningmarkt maar niet kwijt raakt, kun je verhuren aan een bedrijf die er kennismigranten in laat wonen. Je kunt er met een dergelijke constructie zeker van zijn dat jouw eigendom goed behandeld wordt. Ook over de duur van het huurcontract ben je zelf in charge. Je kunt een paar maanden of een paar jaar verhuren, net wat je het beste uitkomt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *