Vloer

Ben jij aan het bouwen of verbouwen?

Heb je plannen om naar een nieuw kantoor te gaan of te verhuizen? Of misschien ben je wel aan het verbouwen? Dan heb je waarschijnlijk ook al nagedacht over welke ramen en deuren je in je kantoorruimte zult verwerken. Zowel binnen als buiten heb je graag de meest geschikte ramen en deuren. Je hebt er in aluminium, hout en PVC. Alles heeft zijn voor- en nadelen, zo is aluminium en PVC erg handig in onderhoud maar is hout weer enorm ecologisch. Belangrijk is dat deuren en ramen enorm isolerend werken en extra beveiligd zijn tegen inbraken. Kies ook een goed slot voor op de deur voor extra veiligheid. Hou inbrekers buiten en kies voor stevige deuren maar ook ramen zijn belangrijk. Wanneer je je huis verlaat zorg dan dat er geen ramen meer op kipstand staan maar alles goed dicht is.

Waarom zou ik voor PVC kiezen?

Net zoals hout en aluminium heeft ook PVC zijn specifieke voordelen. PVC is vaak een stuk goedkoper dan hout of aluminium. Daarnaast is PVC of kunststof water-, vuil- en stofwerend en is het zeer makkelijk om te reinigen. Kunststof is niet enkel goed isolerend tegen de koude of warmte maar ook tegen geluid, het heeft een goede akoestische isolatie. Deze Pvc ramen en deuren zijn vaak ook beschikbaar in verschillende kleuren en het heeft een lange levensduur doordat het niet kan rotten of roesten. Voldoende voordelen dus om voor PVC te kiezen, al mag je niet vergeten dat hout en aluminium sterker is en de raamprofielen kleiner zijn dan die in kunststof.

 Voor welke stijl ga jij in uw woning?

Er zijn verschillende stijlen en zo ook in ramen en deuren. Denk maar aan hedendaags, landelijk en modern. Het is aan te raden om een duidelijk lijn te trekken wat de stijl van jouw interieur betreft. Een moderne deur bij een klassiek interieur kan heel mooi zijn maar je kan ook al snel het tegenovergestelde effect creëren. Als je zeker wilt zijn kan je nog steeds raad en advies vragen aan de adviseurs in de winkel of naar inspiratie online kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *