Vlees bereiden doe je zo

Houd jij ook zo van een stukje vlees met een krokante en lekkere buitenkant? Of vlees zo gebraden dat het voldoende tijd heeft gehad om in de oven te garen? Vlees bereiden is geen exacte wetenschap, ook je persoonlijke smaak is erg belangrijk. Er zijn echter enkele vuistregels. Deze tips en trucs pas je eenvoudig toe om een lekker stukje vlees te bereiden. 

Vlees braden

Gebraden mals vlees, met of zonder been, met of zonder vulling. Bak het eerst in olie in het hete vet in de pan op het fornuis of in een zeer hete oven, zet dan het vuur of de oven lager om een ​​matige hoeveelheid warmte te bereiken die het vlees binnendringt zonder de buitenkant te verschroeien. De braadtijd is geheel afhankelijk van het soort vlees en de grootte van het stuk vlees dat je koopt. Het heeft altijd de voorkeur om het vlees voor het braden op kamertemperatuur te laten komen.

Vlees bakken

Bij het bakken van vlees kun je het beste een pan met dikke bodem gebruiken. Als je het vlees erin legt, kunnen ze de warmte beter vasthouden. De hete pan voorkomt dat het vlees aan de bodem blijft plakken. Haal het vlees van tevoren uit de koelkast. Te koud vlees zal tijdens het braden gespannen raken, waardoor de temperatuur te veel daalt. Dit is niet goed voor een mooie korst.

Pas de grootte van de pan aan het vlees aan. Als de pan te groot is, verbrandt het vet rond het vlees. Als de boter begint aan te branden, voeg dan een vers blokje toe.

Het moet van tevoren worden gekruid, want er is niets beter dan gebakken smaak. Doe het voordat het vlees in de pan gaat, want het zout zal het vocht in het vlees opnemen.

Laat de vlezige huid omdraaien voordat je hem omdraait. Verlaag na het kleuren de temperatuur om overmatig drogen en verbranden aan de buitenkant te voorkomen.

Gebruik geen vorken bij het bakken. Het sap gaat verloren door de punctie. Het is het beste om met een spatel of tang te werken. Je kunt een deksel op de pan doen om de baktijd van dikkere stukken te verkorten. Het stoomeffect zorgt voor sneller koken in de kern.

Vlees op de bbq

Misschien wel de lekkerste manier van vlees bereiden is op de barbecue. De grill techniek zorgt voor een unieke smaak. Een fijne barbecue op dit gebied is The Bastard kamado’s. Bastard staat sinds 2013 bekend om zijn hoogwaardige keramische Kamado grill. Buiten koken het hele jaar door. Dit is waar het merk voor staat en ze voorzien iedere barbecue liefhebber van krachtige, kwalitatief hoogwaardige grills. Bastard Kamado’s heeft verschillende vormen en maten om uit te kiezen, van compact tot groot, van individueel tot compleet; er zijn vele mogelijkheden om voor iedereen een passende variant te vinden!

Een andere barbecue is de Grizzly Grills kamado. De Grizzly Grill is een echte alleskunner. Je proeft de pure smaak van houtskoolvuur met deze grill die in elke tuin thuis gebruikt kan worden. Gemaakt van hoogwaardig keramiek. Dankzij de opening vul je tijdens het grillen gemakkelijk het rookhout bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *