landelijk interieur

5 tips voor een landelijk exterieur en een koel huis

Tegenwoordig is het echt een trend om in je woning gebruik te maken van een landelijke woonstijl. Dit wordt dus gebruikt in het interieur, maar het is ook zeker mogelijk om een landelijk exterieur te creëren. Dit doe je dan dus aan de buitenkant van je woning. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van zonwering screens, wat er ook nog eens voor zal zorgen dat het lekker koel blijft in je woning. Daarnaast zijn er nog meer zonweringen die je kunt kopen op inhuisplaza.nl die ervoor zorgen dat je een landelijke look geeft aan de buitenkant van je huis. In dit artikel vind je nog meer tips die hierbij kunnen helpen.

Contrast

Het creëren van contrast is een van de landelijke huis ontwerp ideeën om te overwegen. Door contrast te creëren maak je een duidelijk onderscheid tussen het dak en de rest van de woning. Het maakt het ook meer een klassiek ontwerp, omdat het contrast een eenvoudiger, rechtlijniger uiterlijk zal zijn. Een van de meest populaire manieren om contrast te creëren is om een ​​donkerder dak te hebben, gecombineerd met witte of lichtgekleurde gevelbeplating of verf aan de zijkanten

Synthetische houten gordelroos

Wanneer mensen denken aan landelijke ontwerpideeën, hebben ze meestal allemaal één ding gemeen: echt hout. Maar tegenwoordig zijn mensen op zoek naar veiligere en milieuvriendelijke bouwmaterialen voor hun huis. Dat betekent echter niet dat je niet de rustieke uitstraling van hout kunt hebben. Tegenwoordig zijn er zelfs hoogwaardige, ultra realistische synthetische opties die het uiterlijk van producten van echt hout nabootsen. 

Hout en steen

Hoewel hout een van de sterren is van de buitenkant van landelijke huizen, is het niet het enige materiaal dat je waarschijnlijk zult zien. Een ander zeer populair materiaal dat je kunt gebruiken voor een landelijk huis ontwerp, is steen. Steen is een materiaal dat mensen al sinds de middeleeuwen gebruiken en hoewel het koud kan lijken, is het warm en uitnodigend als het goed wordt gedaan. Een geweldige manier om een ​​stenen buitenkant op te warmen, is door het te combineren met hout. De steen kan een accent stuk zijn, terwijl de rest van de buitenkant van het huis is afgewerkt met houten panelen of dakspanen.

Veel ramen

Hoewel het niet per se een idee is dat uniek is voor landelijke huizen, is het toevoegen van veel ramen een geweldig ontwerp idee voor rustieke woningen. Landelijke huizen bevinden zich meestal op prachtige locaties, met geweldige uitzichten die je niet wilt missen. Maar je kunt natuurlijk niet de hele tijd buiten leven om van dat uitzicht te genieten. Je kunt in plaats daarvan grote en open ramen installeren. 

Unieke vorm

Hoewel een landelijk huis ontwerp je meestal doet denken aan een traditionele stijl, kun je nog steeds creatief worden. Hoewel huizen in cabinestijl gebruikelijk zijn, overweeg dan iets unieks in termen van de vorm van je woning. Je kunt kiezen voor een modulair ontwerp, waarbij het huis secties van verschillende groottes heeft. Of probeer een sprookjesachtig huis met ronde accenten en een torentje voor een ontwerp dat echt opvalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *